PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Febrer
2015

Sabadell té preparats tots els mecanismes per actuar en cas de temperatures extremes, neu o gelades

Davant la situació de Prealerta del Neucat emesa pel CECAT, aquesta tarda s’ha reunit el Comitè Municipal d’Emergències a l’Ajuntament

Ateses les previsions de baixes temperatures i el Comunicat de Prealerta del Neucat remès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), l’Ajuntament de Sabadell ha activat tots els mecanismes d’actuació en aquests casos. En aquest marc, s’ha alertat els integrants del Comitè d’Emergències municipal perquè estiguin atents a l’evolució de la meteorologia i facin seguiment de la situació en cada àmbit i aquesta mateixa tarda s’ha reunit el Comitè per tal d’analitzar la situació de forma global i prendre les mesures adients. Entre les accions, s’ha activat el dispositiu per tenir llest el llançament de sal a la via pública en cas de gel o neu, s’ha alertat els serveis de Policia Municipal i Protecció Civil i s’han ratificat les actuacions adreçades a les persones sense sostre. Integren el Comitè d’Emergències l’alcalde, el tinent d’alcalde de Presidència i els responsables municipals de diferents àrees com Espai Públic, Policia Municipal, Protecció Civil, Serveis Socials, Salut i Sostenibilitat, entre altres. La comarca del Vallès Occidental es troba en situació de risc moderat.

A hores d’ara els serveis municipals ja han contactat amb SMATSA Serveis Medi Ambient (empresa concessionària de la recollida de residus i neteja viària) per portar a terme, si és necessària, la distribució de sal a les vies públiques en cas de neu o gelades. Val a dir que la ciutat compta amb dipòsits de sal per aquests casos i hi actuarien 2 vehicles llançadors de sal. Així mateix, gairebé tots els equipaments públics (CAP, centres cívics, biblioteques, escoles, etc.) compten amb una reserva de sal per llençar i mantenir els accessos en bones condicions i se’ls facilitaria més si fos precís.

D’altra banda, i tal i com s’ha avancat aquest matí, aquest vespre-nit es tornarà a activar la UMES (Unitat Mòbil d’Emergència Social), un servei coordinat per l’Ajuntament i Creu Roja Sabadell que es posa en marxa com a pas previ a l’Operació Fred i a través del qual, un vehicle provist de mantes, menjar i beguda calent recorre la ciutat passant per aquells punts on es té constància que hi hagi persones sense sostre. Alhora s’ofereix a aquestes persones la possibilitat de pernoctar en una pensió o hostal.  Si les previsions per aquesta nit canviessin i les temperatures fossin més extremes del que ara mateix es preveu, sortiria la UMES i alhora Creu Roja obriria les seves instal·lacions per oferir a les persones sense sostre sopar i servei de dutxa. Després se’ls portaria, si ho desitgen, a una pensió.

Demà, si es mantenen les previsions actuals, s’activarà l’Operació Fred, a través de la qual s’obren les dependències de la Creu Roja per albergar les persones sense sostre que voluntàriament hi vulguin accedir. Allà se’ls oferirà servei de dutxa, sopar, roba neta, pernoctació i esmorzar del dia següent. Inicialment està previst que l’Operació Fred s’allargui les nits de dimecres, dijous i divendres, sempre subjecte a l’evolució de la meteorologia. Els serveis municipals i Creu Roja, amb la col·laboració de Caritas, faran un seguiment continuat de la situació per als dies posteriors.