PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
abril
2016

Sabadell va rebre ahir el Premi Catalunya Territori Enric Lluch per l’Estudi previ del Pla Especial de camins

Sabadell va rebre ahir el Premi Catalunya Territori Enric Lluch per l’Estudi previ del Pla Especial de camins

La Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, va lliurar ahir el Premi Catalunya Territori Enric Lluch 2015 a un projecte sabadellenc. Es tracta de l’Estudi previ del Pla Especial de camins de Sabadell, presentat per l’Ajuntament i elaborat per l’equip tècnic dirigit per l’arquitecte municipal Pere Vidal, que va recollir el premi.

 

Premi Catalunya Territori Enric Lluch 2015 a un projecte sabadellenc. Es tracta de l’Estudi previ del Pla Especial de camins de Sabadell, presentat per l’Ajuntament i elaborat per l’equip tècnic dirigit per l’arquitecte municipal Pere Vidal, que va recollir el premi.

El premi s’ha atorgat al millor pla, projecte, iniciativa o estudi d’anàlisi, ordenació o gestió del territori finalitzat en els darrers cinc anys en l’àmbit territorial de Catalunya. L’objectiu és reconèixer i estimular els esforços dels tècnics, l’Administració i altres entitats en la innovació dels instruments i processos d’anàlisi, ordenació i gestió del territori, i particularment la introducció en aquests dels criteris de sostenibilitat ambiental, cohesió social, concertació interinstitucional, participació ciutadana i interdisciplinarietat.

El jurat va valorar que es tracta d’un estudi i reflexió sobre el conjunt del sòl no urbanitzable municipal molt complert, ben estructurat i desenvolupat, considerant aspectes de valoració dels espais oberts molt actuals.

El treball guardonat preveu la planificació i gestió del territori aplicats a un territori d’abast comarcal, el Vallès Occidental, i amb concreció a l’àmbit municipal, el terme municipal de Sabadell. Des del punt de vista temàtic, l’estudi es centra fonamentalment en elaborar una proposta de xarxa de camins d’ús públic pel terme municipal que, en cas de ser validada pel procés de consulta i per la direcció política municipal, es desplegaria a partir del corresponent Pla Espacial de Camins de Sabadell.

El treball incorpora una bona part de les reflexions i de les propostes que durant el temps de redacció s’han efectuat sobre el conjunt de l’espai obert de Sabadell, considerant que ajuden i donen suport conceptual i tècnic a la formalització més específica de la xarxa bàsica de camins d’us públic de Sabadell.

Aquest plantejament més ampli ha permès incorporar propostes sobre una nova ordenació del sòl no urbanitzable municipal, de tal manera que el document permet obrir una reflexió més enllà de la proposta de xarxa de camins per suggerir si cal fer una modificació parcial del Pla General en l’àmbit del sòl no urbanitzable, o fins i tot si el que caldria seria una revisió del mateix Pla General, ja que la reflexió efectuada deriva cap a la formulació d’una revisió del model de desenvolupament de la ciutat.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que

el Govern municipal valora molt positivament la tasca tècnica desenvolupada

També destaca que

a partir d’aquesta feina volem anar més enllà i començar a treballar en una nova modificació del Pla General que trenqui vells esquemes en la definició del rodal i que tingui en compte el conjunt d’espais oberts de la ciutat, el Ripoll o el Parc Agrari, i la seva relació amb les places i els carrers

 

La distinció es va lliurar ahir en el marc dels Premis Sant Jordi 2016 de l’Institut d’Estudis Catalans, que va entregar 28 premis i disset borses d’estudi, amb l’objectiu de promoure l’alta investigació científica de tots els elements de la cultura catalana.

Categories Ajuntament, Parc Agrari, Transició Ecològica, Urbanisme i Habitatge Tags cohesió social, gestió de territori, sostenibilitat ambiental