PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Maig
2017

Sessió de debat amb personal tècnic municipal sobre les obligacions de l’administració en el marc de la Llei de Transparència

Ha comptat amb la participació de la Secretaria General de Transparència i Govern Obert de la Generalitat

Sessió de debat amb personal tècnic municipal sobre les obligacions de l’administració en el marc de la Llei de Transparència

Personal directiu de diferents departaments de l’Ajuntament i els seus ens dependents han assistit avui a una jornada sobre la Llei de Transparència organitzada amb la participació de la Secretaria General de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

La jornada, presentada per l’alcalde, Juli Fernàndez, ha comptat amb la intervenció de Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat i de la regidora de Transparència i Organització, Elena Hinojo.

L’objectiu de la jornada ha estat conèixer amb detall les implicacions de la Llei i debatre conjuntament sobre els seus principals aspectes, les obligacions per a l’administració o altres entitats i els nous drets dels ciutadans.

La Llei 19/2014 de Transparència de Catalunya va establir drets ciutadans per a accedir a informació de forma transparent, i l’obligació de les administracions d’informar activament sobre les matèries d’interès ciutadà. També va fixar directrius per a una administració pública més oberta, més participativa i amb uns serveis de major qualitat.

Foz ha destacat els reptes que suposa la Llei quant a canvis culturals i d’organització i de lluita contra la corrupció i l’opacitat. Ha fet referències contínues als valors de democràcia i participació.

Igualment ha destacat que la Llei per si sola únicament es capaç de restringir els espais on la corrupció sigui possible, i que calen moltes més accions encaminades a la transparència.

Hinojo, per la seva banda, ha explicat com la citada Llei s’està aplicant en el cas de l’Ajuntament, amb especial esment a l’esforç que cal fer per oferir la informació de manera molt més entenedora a la ciutadania.