PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Març
2019

Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 28 d’abril

A Sabadell hi haurà 57 col·legis electorals i 226 meses

Sorteig públic per designar els 2.034 membres de mesa per a les Eleccions Generals del 28 d’abril

El dilluns 1 d’abril, a les 9.15 h, durant la celebració d’un Ple extraordinari, es farà el sorteig públic entre els 121.905 electors i electores de Sabadell per ser membre de mesa a les Eleccions Generals que tindran lloc el 28 d’abril. Resultaran nomenades un total de 2.034 persones i es preveu que el sorteig, que es farà de manera informàtica, tingui una durada de pocs minuts.

Condicions per ser membre de mesa

Les condicions establertes legalment per ser membre de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i ser major de 18 anys el dia del sorteig. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents; i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. La persona que exerceixi la presidència ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de 3 dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

57 col·legis electorals i 226 meses

El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 153.380. Podran votar les persones que tinguin la ciutadania espanyola i que siguin majors d'edat inscrits al cens electoral.

Per a aquesta ocasió, la ciutat tindrà 57 col·legis electorals i 226 meses, una més que a les passades eleccions autonòmiques. Cal destacar que, tant l’Institut Arraona (c. del Príncep de Viana, 9) com la Sala Miguel Hernández (rda. de la Roureda, 24) no seran col·legis electorals en aquesta ocasió.

Les persones que anteriorment votaven a l’Institut Arraona podran exercir el dret de vot al Centre Cívic de Ca n’Oriac (c. d’Arousa, 2) o a l’Escola Torreguitart (c. de Vallirana, 14), en funció de l’adreça que consti al cens.

I els electors que anteriorment votaven a la Sala Miguel Hernández podran fer-ho al Casal de Gent Gran Sabadell - Roureda (c. de Costabona, 25). Col·legi electoral habitual que va ser substituït, puntualment, per la Sala, ja que a les darreres eleccions van ser en dia feiner.

En els propers dies, per tal d’informar les persones afectades per aquests canvis, addicionalment a les targetes censals enviades per l’INE, l’Ajuntament també enviarà cartes comunicant les modificacions.

Categories Ajuntament, Eleccions Tags ajuntament, eleccions, Eleccions generals, sorteig