PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
abril
2024

Sorteig públic per designar els 2.214 membres de mesa per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Es farà durant un Ple Extraordinari el pròxim dilluns

Sorteig públic per designar els 2.214 membres de mesa per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Dilluns 15 d’abril, a les 9.30 h, tindrà lloc la sessió d’un Ple municipal extraordinari per fer el sorteig públic entre els 124.810 electors i electores de Sabadell, que reuneixen les condicions per ser membre de mesa. És a dir, reuneixen les condicions establertes per la Llei Electoral per ser membres de mesa a les Eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. En resultaran nomenades un total de 2.214 persones.

En aquests comicis, a Sabadell, el cens electoral és de 156.549 persones, una xifra superior a les convocatòries anteriors. Hi haurà 1.251 electors més que a les eleccions generals del 2023 i 2.628 més que a les autonòmiques del 2021.

A la ciutat s’habilitaran 57 col·legis amb 246 meses electorals perquè puguin votar els sabadellencs i sabadellenques. Pel que fa als centres de votació, en aquestes eleccions hi haurà un canvi. L’electorat que votava al centre cívic de Torre-romeu, en aquestes eleccions ho farà a la biblioteca de La Serra.

 Condicions per ser membre de mesa

Els nomenaments es notificaran a partir del pròxim dimarts dia 16 d’abril. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona.

En el sorteig de dilluns es designarà qui exercirà com a president i vocal de les meses electorals durant la jornada del 12 de maig. Les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys -tot i que amb més de 65 anys es pot demanar ser substituït– i major de 18. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Per les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Consulta del col·legi electoral

L’Ajuntament ha habilitat la consulta telemàtica del cens electoral de Sabadell per tal que la ciutadania pugui comprovar la informació sobre el seu col·legi i mesa electoral. 

Categories Ajuntament, Eleccions Tags Cens electoral, Eleccions 12M, Eleccions al Parlament de Catalunya, ple extraordinari