PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2023

Sorteig públic per designar els 2.223 membres de mesa per a les Eleccions Municipals del 28 de maig

Sorteig públic per designar els 2.223 membres de mesa per a les Eleccions Municipals del 28 de maig

El proper 28 de maig es celebren eleccions municipals i és per això que l’Ajuntament, en sessió plenària, celebra avui un sorteig públic per designar les persones que hauran d’exercir la presidència i la vocalia de les meses electorals durant la jornada electoral. En resultaran nomenades un total de 2.223 persones.

El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 156.526. D’entre tot l’electorat, 124.077 persones compleixen amb els criteris per ser nomenats membres de les meses electorals. De fet, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i major de 18 anys. I, com a mínim, saber llegir i escriure. Pel que fa als càrrecs de les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents, i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles. Hi haurà 59 col·legis i 247 meses electorals.

Els nomenaments es començaran a notificar a partir de demà. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

L’Ajuntament ha habilitat la consulta telemàtica del cens electoral de Sabadell per tal que la ciutadania pugui consultar la informació sobre el seu col·legi i mesa electoral. Es pot consultar aquí.

Categories Ajuntament, Districtes, Eleccions Tags Eleccions municipals 2023, Sorteig públic