PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Març
2023

Tret de sortida al Sakura Matsuri 2023 amb la plantació d’un cirerer, símbol de la relació entre Sabadell i el Japó

Una exposició de joguines japoneses i la instal·lació d’una pèrgola als Jardinets, altres propostes culturals per demà

Tret de sortida al Sakura Matsuri 2023 amb la plantació d’un cirerer, símbol de la relació entre Sabadell i el Japó

La segona edició del Sakura Matsuri comença demà als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa de Sabadell. Per a l’acte inaugural s’han previst tres propostes culturals. La primera serà la plantada d’un cirerer del tipus Sakura com a símbol de l’arrelament de la relació entre Sabadell i el Japó.

Tot seguit es presentarà, als Jardinets, la primera de les dues pèrgoles d’inspiració japoneses que acolliran activitats de diferents àmbits de la cultura nipona fins al 16 d’abril. La segona estarà ubicada al Racó de Campanar a partir del 3 d’abril. Les dues estructures tenen programades un total de vint-i-cinc actuacions o activitats.

Finalment, demà també s’inaugurarà l’exposició “Diversitat del Japó a través de les joguines” a càrrec del Consolat del Japó. La mostra es podrà visitar, durant un mes, a l’Espai Cultura.

Paral·lelament, es presentarà el conjunt d’activitats del Sakura organitzades a la ciutat durant el mes d’abril i que consta d’una cinquantena de propostes de diferents àmbits.

El programa inclou una oferta completa d’activitats multisectorials com ara tallers, xerrades, concerts, sessions gastronòmiques, trobades empresarials, activitats esportives i programes de ràdio. Aquesta oferta s’ampliarà a les biblioteques amb una oferta de llibres de la literatura japonesa.

Entre les activitats organitzades, també cal destacar novetats com Tribuna Sabadell-Japó per a l’àmbit empresarial, així com les jornades gastronòmiques a Fira Sabadell o el Festival Matsuri als Jardinets. Els dies 14, 15 i 16 d’abril Fira Sabadell acollirà la Fira Sakura Matsura.

El regidor responsable del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme, Lluís Matas, destaca que

“de nou el Japó torna a Sabadell. Tot un mes on Sabadell es projectarà a través del Sakura Matsuri. El Visit Sabadell a través del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme fa possible aquest esdeveniment i ja treballa en la candidatura per acollir la Japan Week, com a capital europea de la cultura japonesa”.

De la seva banda, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administatiu, Montse Gonzàlez, assenyala que

“l’any passat vam poder confirmar l’èxit de la primera Fira Sakura Matsuri i podem dir que la ciutat està preparada per acollir-ne la segona edició. És una oportunitat per apropar la cultura, l’oci i l’essència del Japó als nostres carrers. D’aquesta manera, volem convertir-nos en un punt de referència del Japó en tot el territori català, i també en el conjunt d’Espanya”.

Podeu trobar la programació sencera al web del Sakura https://www.sakurasabadell.com/wp-content/uploads/2023/03/flyer_programacio_23.pdf

Categories Ajuntament, Fira Sabadell, Economia i treball Tags Cultura japonesa, Fira Sakura Matsuri, Japó