PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Maig
2017

Trobada a Madrid per treballar temes estratègics de ciutat

Una agenda completa de treball per tractar temes d'interès municipal

Trobada a Madrid per treballar temes estratègics de ciutat

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant; i la tinenta d’alcalde de Promoció de la ciutat i Participació, Marisol Martínez, acompanyats per un equip tècnic, han viatjat avui a Madrid, per tractar diferents temes d’interès municipal.

L’agenda de treball de la jornada ha començat a primera hora del matí, amb una reunió amb la Subdirección General de Gestión del Fondo Europeo de Desarrollo Regional per a tractar sobre projectes europeus en què la ciutat hi participa i, entre els quals, està l’estratègia DUSI.
També ha comptat amb una trobada, al Congrés dels Diputats, amb els diputats sabadellencs, Gabriel Rufián i Lourdes Ciuró amb qui han tractat temes d’interès per a la ciutat. Durant la seva visita al Congrés l’alcalde ha pogut conversar també amb el diputat sabadellenc Xavier Domènech.

En aquest sentit, Fernàndez, ha volgut destacar que “ens cal la col·laboració dels diputats i les diputades de la ciutat per millorar molts aspectes de la vida dels sabadellencs que es poden treballar des de molts àmbits. Com més ampli sigui el front de treball, com més consens aconseguim en temes amplis i estratègics, més i millor feina podrem fer.”

Així, Rufián ha destacat la importància d'incidir des del Congrés en la millora de les condicions de vida de les persones, ja que “els diputats podem incidir en aspectes globals però també en millores concretes del territori. Esmenes en els pressupostos que millorin la capacitat de gestió dels municipis o l'acompanyament a Sabadell en reclamacions de millora de les condicions de vida de les persones, com són millores en RENFE, són contribucions que podem fer i en les quals estem inequívocament compromesos".

En relació, per exemple,  amb les infraestructures, a la reunió s’han tractat aspectes de servituds aèries, vinculats a l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA); temes de RENFE en relació amb les inversions a la ciutat o l’adequació del baixador de Castellarnau abans que hi hagi l'estació de Can Llong; o temes concrets com l’edifici Correus, com a infraestructura estratègica.

Sobre la Llei de pobresa energètica, han exposat un tema important per al Govern de la ciutat com és en com revertir els beneficis de les subministradores perquè assumeixin el cost de la pobresa energètica.

Quant a la llei d’estabilitat pressupostària, que impedeix que la despesa pública pugi cada any per sobre de la taxa de referència de l’economia a mig termini fora que s’augmentin els impostos i, que des de l’àmbit municipalista, diferents ajuntaments volen demanar una revisió de la llei que permeti poder invertir una part més gran dels estalvis acumulats després de cinc anys de superàvits, Fernàndez ha posat de manifest a la trobada que “és absurd que els municipis tanquem en superàvit quan tenim moltes mancances. S'hauria d'anular la llei de la despesa perquè el superàvit es pugui reinvertir directament”.

També en l’àmbit econòmic han exposat el tema de la llei de contractes que actualment es negocia al Congrés, en especial la disposició addicional 27 de la proposta de pressupostos, que limita la capacitat dels ajuntaments per internalitzar serveis.

La jornada ha comptat també amb una visita a les instal·lacions de l’emissora escola municipal de ràdio, M21 de Madrid . Es tracta d’un projecte de formació radiofònica que acull alumnes de diferents universitats madrilenyes, mitjançant convenis de col·laboració i dels cursos de l’Agencia para el Empleo, des d’on es fan diferents cursos de locució o tècnic de so, entre d’altres.

La visita ha finalitzat amb una trobada a l’Ajuntament de Madrid amb l’alcaldessa, Manuela Carmena.

 

Categories Ajuntament, Govern Tags ajuntament, Madrid