PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Octubre
2018

Comunicat de l'Ajuntament de Sabadell

Un any després seguim pensant que la sobirania resideix en el poble

Concentració davant de l’Ajuntament en commemoració de l’1 d’Octubre

 

A Sabadell, mantenim intacta la determinació perquè la ciutadania pugui expressar-se i decidir en llibertat, emparada en el dret internacional a l’autodeterminació dels pobles, un dret recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans. Per això, reiterem diversos punts que els grups municipals i regidors no adscrits van manifestar just ara fa un any.

Defensàvem, defensem i defensarem que la ciutadania de Sabadell pugui votar lliurement d’acord amb la legislació aprovada pel Parlament de Catalunya, institució que volem plenament sobirana i lliure d’ingerències externes. La voluntat democràtica d’aquest Ajuntament és que els ciutadans i ciutadanes de Sabadell tinguin urnes, llavors i sempre, amb les mateixes garanties que en qualsevol altre procés electoral, donant resposta política a la demanda d’una àmplia majoria de la societat que creia i segueix creient que l’única sortida és establir els mecanismes necessaris per poder exercir el dret a decidir.

Des de l’Ajuntament de Sabadell fem una crida a la ciutadania a continuar manifestant-se contra la vulneració dels drets fonamentals i l’espiral repressiva i antidemocràtica. Recentment han aparegut noves imatges colpidores que ens recorden les actuacions policials totalment injustificades que es van viure fa un any en diferents seus electorals del país i que a Sabadell malauradament també vam patir en primera persona.

Alhora, refermem el nostre compromís amb la cultura històrica que ha fet avançar la nostra nació. Aquest compromís obliga a aprofundir en valors, com ara la tolerància i el diàleg, i en l’aposta per la resolució dels conflictes des de la negociació i la política.

Per això, davant els atacs demofòbics contra la sobirania de Catalunya, denunciem la persecució que s’està duent a terme contra persones i institucions que lluiten pels drets democràtics i que ha portat 9 representants socials i polítics injustament a la presó i 7 a l’exili.

Una democràcia no pot ser plena si empresona els màxims portaveus de la societat civil que han liderat les mobilitzacions més importants que hem viscut a la Catalunya del segle XXI. Una democràcia no pot ser plena si empresona bona part del govern legítim únicament per haver defensat democràticament el dret a l’autodeterminació del poble català, un dret polític bàsic. No ho pot ser si utilitza la presó preventiva amb clara finalitat de revenja.

Aquests empresonaments, que responen a la persecució de la defensa d’un estat independent en forma de República, posen en evidència la criminalització de les idees i de drets fonamentals com el dret a vot, el dret a la llibertat d’expressió o el dret a reunió, assentant perillosament les bases d’un estat antidemocràtic.

Avui, un cop més, exigim la llibertat immediata dels presos polítics i reivindiquem el dret a la llibertat de pensament, d’expressió i de manifestació cívica i pacífica.

Salut i llibertat!

#SabadellCompromesa #DretsCivils

Ajuntament de Sabadell, 1 d’octubre de 2018