PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Maig
2016

Vuitena trobada d’equips de mediació dels instituts de Sabadell

Vuitena trobada d’equips de mediació dels instituts de Sabadell

Més d’un centenar d’alumnes de secundària s’han reunit avui en el Casal Pere Quart, amb l’objectiu de compartir experiències i estratègies del que es fa als centres educatius sobre mediació.La iniciativa, que ha celebrat la seva vuitena edició, ha volgut fer balanç del funcionament de la mediació en els centres de secundària, que serveix per difondre la cultura de pau i formar íntegrament als joves com a persones.

 

A la jornada han participat alumnes de secundària procedents dels instituts: Agustí Serra, Arraona, Castellar, Escola Industrial, Ferran Casablancas, Pau Vila, Sabadell i Vallès. Els alumnes han estat treballant en grups diferents dinàmiques a partir de les quals han analitzat i reflexionat sobre els valors a treballar en qualsevol procés de mediació. Seguidament, han fet petites dramatitzacions on el perfil del bon/a mediador/a era el protagonista. Aquestes dramatitzacions han estat coordinades per l’actor Jep Barceló i l’escriptora Anna Fité.

A l’institut hi ha moltes situacions que generen conflicte i la mediació és una eina per resoldre’ls. El més interessant és que és el mateix alumnat que, de forma voluntària, fa de mediador/ra gràcies a la formació que prèviament reben.

La trobada ha estat organitzada pel seminari de professorat mediador del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, conjuntament amb el servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell, Sabadell Mediació.

Categories Ajuntament, Educació Tags departament d´ensenyament, sabadell mediació