PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

27
Maig
2019

Adjudicades les obres de creació del parc de les Aigües

Jardins, aigua, llocs d’estada i miradors són aspectes destacats d’aquest nou parc

Adjudicades les obres de creació del parc de les Aigües

L’Ajuntament ha adjudicat avui, per mitjà de la Junta de Govern Local, les obres de la tercera fase parc de les Aigües, al barri de Can Llong. Els treballs s’han adjudicat per 3.467.488,13  € i un termini d’execució de 12 mesos.

Es tracta de la tercera i última fase d’obres de construcció del parc, que, de fet, és el gruix d’actuació de transformació de l’actual espai, abandonat, en un parc veritable.

En paraules de Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial en funcions,

és un projecte estratègic de ciutat; una d’aquelles actuacions emblemàtiques que hem volgut que reuneixi l’excel·lència per recuperar una zona abandonada. La ciutadania ens demana més verd, més aigua i més espais públics de trobada i de gaudi. Hem volgut respondre a aquesta necessitat. El parc de les Aigües farà honor al seu nom.

L’actuació té com a fil emblemàtic la passarel·la metàl·lica que culmina al cim del turó en un mirador de 360 graus sobre tota la ciutat i amb vistes a gran part de la comarca. L’objectiu del projecte és que el parc formi part de la infraestructura verda, el sistema verd que tindrà gran rellevància des del punt de vista ambiental i que inclou també el parc del Nord, el parc de Catalunya, l’espai públic sobre el soterrament de Can Feu i el riu Ripoll.

Es pretén aconseguir un espai que respongui a als criteris següents:

  • Naturalització mitjançant la reserva d’espais lliures sense usos intensius per part de la població; la potenciació de l’ús d’espècies vegetals autòctones, i l’afavoriment de creació de petits mosaics de paisatge.
  • Sostenibilitat amb espais de manteniment extensiu i vegetació de baix manteniment; amb la integració en el projecte del cicle de l’aigua, des de la reducció de l’aigua d’aportació fins a la incorporació final de nou en el subsòl de les aigües pluvials, i amb la plantació de l’arbrat, com l’element verd més eficaç per millorar la resiliència enfront del microclima urbà.
  • Ús social a partir de la creació d’espais on s’afavoreixi la interacció entre la ciutadania (miradors, jardins productius, espais de joc i esportius, quioscs de menjar) i afavorint la participació ciutadana en el disseny i la gestió.

Per a Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic en funcions,

aquest gran projecte reunirà els elements essencials del model que estem aplicant a l’espai públic de tota la ciutat, ja sigui en gran format o en zones més petites: llocs que reforcin la cohesió social i que permetin el gaudi de natura que penetra a la ciutat.

Les empreses a les quals s’ha adjudicat el projecte són, d’una banda, l’UTE Romà Infraestructures i Serveis, SAU - Cervós, SA, per al lot 1, que és l’obra civil, per 2.350.522,61 €. I d’altra banda, Ambitec Servicios Ambientales, SAU, per al lot 2, que és l’àmbit de jardins i vegetació, per 1.116.965,52 €.

Aquestes empreses tenen 15 dies per formalitzar el contracte. És previst que les actuacions puguin començar abans del juliol de 2019.