PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

07
Desembre
2018

Licitades les obres de creació del Parc de les Aigües

Es tracta de la tercera i última fase del projecte

L’Ajuntament ha iniciat l’expedient per contractar l’empresa que farà les actuacions de transformació del parc de les Aigües, al barri de Can Llong, per tal de convertir-lo en una zona verda de referència per a tota la ciutat. L’obra té un pressupost de licitació de 4.099.521,39€ i un termini previst d’execució de 12 mesos. Es tracta de la tercera i última fase d’obres de construcció del parc.

En paraules de Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de cohesió territorial, “és un projecte estratègic de ciutat; una d’aquelles actuacions emblemàtiques que hem volgut que reuneixi l’excel·lència per recuperar una zona abandonada. La ciutadania ens demana més verd, més aigua i més espais públics de trobada i de gaudi. Hem volgut respondre a aquesta necessitat. El Parc de Les Aigües farà honor al seu nom.”

L’objectiu del projecte és assolir que el parc esdevingui una infraestructura verda i que tingui rellevància des del punt de vista mediambiental. Es pretén aconseguir un espai per a la ciutat que respongui a als següents criteris:

  • Naturalització mitjançant la reserva d’espais lliures sense usos intensius per part de la població; la potenciació de l’ús d’espècies vegetals autòctones; i l’afavoriment de creació de petits mosaics de paisatge.
  • Sostenibilitat amb espais de manteniment extensiu i vegetació de baix manteniment; amb la integració en el projecte del cicle de l’aigua, des de la reducció de l’aigua d’aportació fins a la incorporació final de nou en el subsòl de les aigües pluvials; i amb la plantació de l’arbrat, com l’element verd més eficaç per millorar la resiliència enfront del microclima urbà.
  • Ús social a partir de la creació d’espais on s’afavoreixi la interacció entre la ciutadania (jardins productius, espais de joc i esportius) i afavorint la participació ciutadana en el disseny i la gestió.

Per a Xavier Guerrero, regidor d’espai públic, “aquest gran projecte reunirà els elements essencials del model que estem aplicant a l’espai públic de tota la ciutat, ja sigui en gran format o en zones més petites: llocs que reforcin la cohesió social i que permetin el gaudi de natura que penetra a la ciutat.”

Les empreses interessades compten amb un període de 26 dies naturals per a la presentació de proposicions, des de l’endemà de la publicació de l’anunci de licitació al Perfil del Contractant. Es preveu iniciar les obres durant el primer trimestre del 2019.