PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

27
Febrer
2020

Ajuntament i Generalitat acorden avançar l’inici de l’estudi independent que determinarà l’estat real de 170 habitatges de Merinals

L’acord s’ha pres durant la trobada que han mantingut aquest vespre l’alcaldessa de Sabadell i el secretari general de l’Agenda Urbana i Territori

Ajuntament i Generalitat acorden avançar l’inici de l’estudi independent que determinarà l’estat real de 170 habitatges de Merinals

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el secretari general d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, han acordat aquesta tarda que des de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es posaran tots els mecanismes a l’abast per avançar al màxim la realització de l’estudi independent que ha de determinar l’estat real de 170 habitatges de Merinals. La decisió arriba després que ahir s’esfondrés una part del sostre d’un dels pisos. Ja ahir l’Ajuntament va fer arribar a l’administració de Catalunya la necessitat de fer l’estudi l’abans possible. Avui l’alcaldessa de Sabadell ha traslladat la petició al secretari general en la trobada celebrada al centre cívic del barri. 

L’estudi independent es realitzarà després que al mes de gener, Ajuntament, Generalitat i veïns de Merinals signessin un acord per tal que es portés a terme l’anàlisi. A hores d’ara s’està treballant per conformar l’equip del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) que haurà d’estudiar l’estat real dels habitatges i emetre el seu informe. Amb l’acord d’avui s’espera que l’anàlisi dels pisos es pugui iniciar a finals de març i els resultats es tinguin cap al mes de juny. 

Tal com ha explicat Marta Farrés, 

“després d’aquest ensurt i del temps que porten esperant, és evident que cal donar als veïns i veïnes una resposta sobre la situació real dels seus habitatges i aquesta ha d’arribar com més aviat millor. En aquest sentit, estem satisfets de l’acord assolit avui per tal d’avançar, dins les possibilitats i amb totes les garanties, la realització de l’estudi que ens dirà com cal continuar endavant. Mentrestant, l’Ajuntament està i estarà als costat dels veïns per donar-los suport en el que calgui”. 

Per la seva part, el secretari general ha comentat que 

“el Col·legi d’Arquitectes ha triat els millors especialistes en patologies d’estructura i construcció i això es molt important perquè hem volgut tenir els millors tècnics per portar a terme aquest estudi”. 

Aquest matí, i després de l’esfondrament registrat ahir al número 55 del polígon,  professionals dels serveis tècnics de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i del COAC han portat a terme una inspecció exhaustiva a l’immoble, després de la qual s’ha determinat que dues de les quatre famílies desallotjades podien tornar avui mateix als seus pisos. Des d’un primer moment els serveis socials de l’Ajuntament s’han posat a disposició de les famílies desallotjades per donar-los suport en el necessari. També el servei d’Habitatge municipal oferirà acompanyament i suport a la comunitat de veïns. 

Enderroc 

En el marc de la reunió mantinguda avui entre l’alcaldessa i el secretari general, la Generalitat ha confirmat que l’enderroc d’un altre grup d’habitatges que estava pendent al barri començarà previsiblement la setmana vinent després que finalitzin totes gestions necessàries per tal de fer-lo efectiu. 

Categories Ajuntament, Districtes, Govern, Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags Agència de l’Habitatge de Catalunya, Ajuntament, districte 5, els Merinals, Generalitat, Goverrn