PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

05
abril
2019

La nova àrea de joc del Parc Central romandrà tancada per netejar restes de peces de fibrociment

La població no ha estat en risc en cap cas per la presència d’aquests elements

La nova àrea de joc del Parc Central romandrà tancada per netejar restes de peces de fibrociment

L’Ajuntament de Sabadell ha tancat l’entorn de l’àrea de jocs del Parc Central per netejar unes restes de fibrociment que s’hi han trobat. L’actuació s’ha fet de manera immediata i de forma preventiva davant l’avís d’algunes persones, que han detectat la presència d’aquestes restes al sòl de la nova àrea de jocs.

Els serveis tècnics municipals han comprovat que en l’indret on ara està situat el parc hi havia hagut una bòbila que fabricava peces de ceràmica d’argila. Les peces de fibrociment trobades al terra són probablement del sostre d’aquella fàbrica, de fa més de 30 anys. L’ús més intensiu del parc degut a la nova àrea de jocs ha fet que aquestes peces siguin ara més fàcilment detectables.

Davant de la detecció de peces per alguns usuaris, l’Ajuntament ha decidit prendre les següents mesures de manera immediata:

  • Avui divendres, tancament preventiu de la zona a l’accés d’usuaris per evitar nous contactes potencials d’usuaris i usuàries de l’espai.
  • En paral·lel, contractació d’una empresa especialitzada per procediment d’emergència, que permet escurçar els terminis ordinaris.
  • L’empresa començarà a treballar-hi després de setmana santa ja que necessita uns dies per preparar la retirada d’aquest tipus de material.

Per tal que el fibrociment representi un risc per a la salut pública, les persones han d’estar-hi amb contacte permanent amb grans quantitats i durant períodes molt llargs de temps, d’anys.

La població no ha estat en risc en cap cas per la presència de petites peces en el sòl i en períodes esporàdics. Malgrat això,  per raons de precaució s’hi ha aplicat el tancament.