PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

29
Gener
2020

Les obres a la plaça de Lisboa van cobrint etapes

Les obres a la plaça de Lisboa van cobrint etapes

Les obres per convertir la plaça de Lisboa en un espai frontissa entre els barris de Can Llong i de Castellarnau continuen endavant i van cobrint etapes. Ara mateix, i pel que fa a l’obra civil, ja hi ha part de la xarxa de clavegueram instal·lada, s’està treballant en l’enllumenat i s’està acabant de col·locar els gabions que han de contenir la terra al costat del túnel del tren i del carrer de Sarajevo.

A més, ben aviat ja es començarà a poder donar forma als parterres, es pavimentarà i es col·locaran els fanals i el mobiliari urbà.  Aquesta part de l’obra es va adjudicar a l’empresa Artífex infraestructures, SL per un import de 870.654,29 €.

D’altra banda, pel que fa a l’apartat de jardineria, que es va adjudicar a l’empresa Ambientalia World, SL per un import de 386.993,27 €, ja s’han talat els arbres que calia per poder tenir una bona distribució de l’espai i s’avança en la col·locació de tubs de reg.

Avui l’alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat els treballs que s’hi duen a terme, acompanyada dels tinents d’alcaldessa Marta Morell i Jesús Rodríguez, a més de membres de les entitats veïnals. Tal com ha explicat,“amb la visita d’avui hem pogut comprovar que els treballs per fer possible la plaça continuen endavant i estem avançant per guanyar aquest espai per a l’ús ciutadà”.

En aquest sentit, Farrés ha destacat que

“amb la nova plaça, es millorarà la connectivitat de tota la zona i els veïns i veïnes podran gaudir de noves zones verdes i espais de convivència”.

Una plaça que unirà els dos costats de la ronda d’Europa

Segons el projecte, aquestes obres permetran unir els dos costats de la ronda d’Europa per mitjà de plataformes de connexió per a vianants i un petit bosc. La nova plaça comptarà amb dues zones d’estada, una a cada costat, sobre la llosa que cobreix el ferrocarril. L’aigua i el verd tindran el seu protagonisme, amb petits àmbits de recollida d’aigua, com passa a la natura, amb dunes i jardí.

D’aquesta manera s’hi recrearà una estructura de plaça, amb camins seguint les línies de pas que ara ja fan servir els vianants. Hi haurà un espai central per tal de desenvolupar activitat de barri i nova vegetació que formarà dunes. Una de les mesures de sostenibilitat que s’hi introdueix és la infiltració de les aigües de la pluja en el sòl.