PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

04
Gener
2018

Millores en la circulació dels voltants de la rotonda de la rambla d’Ibèria

L’objectiu és que el trànsit sigui més fluid, especialment amb motiu del tall de part del passeig de Can Feu

Millores en la circulació dels voltants de la rotonda de la rambla d’Ibèria

Un cop acabada la rotonda de la rambla d’Ibèria a la cruïlla amb les carreteres de Terrassa i de Barcelona i la ronda de Ponent, l’Ajuntament optimitza la circulació en aquest punt de la ciutat. Es tracta de solucions que permeten millorar la fluïdesa del trànsit al voltants de la rotonda i treure’n el màxim profit, sobretot en un moment en què el volum s’intensificarà en aquesta zona a partir del 9 de gener, quan es talli part del passeig de Can Feu a causa de les obres de soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la consegüent integració urbana.

Aquests canvis consisteixen en:

  • S’elimina el gir a l’esquerra que abans hi havia a la ronda de Ponent venint de plaça de Catalunya i que permetia entrar cap al centre pel carrer de Joan Plans.
  • S’incrementa la cadència del cicle semafòric a la rambla d’Ibèria: es passa dels 100 segons als 120 segons de durada.
  • El semàfor que hi havia a la cruïlla de la ronda de Ponent amb el carrer de Joan Plans es trasllada a l’altura del carrer de Borgonyó.
  • S’introdueix un polsador per a vianants als semàfors de la rotonda, de manera que no es posaran vermells per als vehicles fins que algun vianant no premi el polsador. D’aquesta manera, el trànsit només s’aturarà quan un vianant necessiti travessar.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, s’ha expressat en el sentit que “aquestes actuacions les fem per treure el màxim de rendiment a la rotonda i per millorar el trànsit en aquest punt, que és d’alta capacitat. A més, amb les obres de soterrament de les vies del tren que impulsem l’Ajuntament i la Generalitat, volem que els veïns dels barris de Can Feu i de Gràcia millorin la qualitat de vida. Sabem que les obres impliquen molèsties i ja treballem per minimitzar-les”.

Durant els 17 mesos que previsiblement duraran les obres del nou soterrament, l’Ajuntament recomana fer servir altres vies per accedir a la part nord de la ciutat. D’una banda, l’avinguda d’Arraona per anar a l’eix Macià, els Merinals i part sud de Can Rull. I, d’altra banda, la ronda de l’Oest per arribar a Ca n’Oriac, Can Llong i la part nord de Can Rull.

Altres mesures

Paral·lelament, aquests dies, i aprofitant la bonança atmosfèrica, s’estan duent a terme tots els treballs de pintura a la caçada de la ronda de Ponent. També s’ha corregit la senyalització a la plaça del Mil·lenari a fi que l’accés cap a la rambla d’Ibèria sigui més directe. Finalment, s’ha fet una nova rotllana al carrer de l’Uruguai cruïlla amb l’avinguda d’Arraona, en previsió de l’augment de trànsit que pugui venir de l’autopista per aquesta avinguda, i s’hi han posat polsadors als semàfors.

Categories Mobilitat i transport, Urbanisme i Habitatge Tags mobilitat sostenible i segura, rambla d'Ibèria, ronda de Ponent, rotonda, semàfor