PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

29
Gener
2015

Davant la previsió de ventades, Sabadell ha activat el Pla d’Emergències en fase d’alerta i farà un seguiment continu de la situació per si cal passar a situació d’emergència

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament s’ha reunit aquest matí

Es recorda a la població la prohibició d’accedir al rodal i es recomana a la ciutadania extremar les precaucions

Amb motiu de les previsions de ventades per a les properes hores, l’Ajuntament de Sabadell ha activat el Pla d’Emergències en fase d’alerta i és per això que el Comitè d’Emergències municipal s’ha reunit aquest matí a la seu consistorial. En aquest marc, s’ha alertat els serveis municipals perquè, en cas necessari, s’iniciïn al més aviat possible les tasques que tinguin assignades; per fer un seguiment continu de l’estat de la situació per si cal (segons les previsions, l’episodi de vent a Sabadell començarà a la tarda), passar a situació d’emergències. L’Ajuntament de Sabadell vol recordar un cop més a la ciutadania la prohibició d’accedir al rodal per  qüestions de seguretat (és a dir, a les zones boscoses i entorn natural de Sabadell). Així mateix recomana extremar les precaucions a l’espai públic.

En cas que sigui necessari o si es passa a situació d’emergència, l’Ajuntament mantindrà informada a la ciutadania a través dels mitjans de comunicació, web municipal,  Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) i xarxes socials.

Si es declara la fase d’emergències, quedaran suspeses totes les activitats a l’aire lliure, es demana als propietaris que recullin les terrasses de bar i també al conjunt de la població que evitin deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i que es reculli la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure i provocar un accident. Així mateix, es demanarà a la ciutadania que utilitzi el telèfon de la Policia Municipal només en cas d’emergència (per altres informacions o gestions, caldria trucar a Sabadell Atenció Ciutadana, tel. 010).

És especialment important que la ciutadania recordi la prohibició d’accedir al rodal de Sabadell, molt afectat per la ventada del 9 de desembre. Accedir-hi actualment és perillós. Val a dir que s’està actuant a tot l’àmbit per tal de recuperar-lo, però cal tenir present que hi ha arbres que, tot i mantenir-se dempeus, van quedar afectats i encara podrien caure.

L’Ajuntament recorda així  mateix a la població els següents consells d’autoprotecció facilitats per la Generalitat davant les ventades:

Si sou a casa

·        Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 

·        Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

·        Cal assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com antenes.

Si sou a l'exterior

·        Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

·        No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

·        Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

·        Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir 

·        Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres (012 o web del Servei Català del Trànsit http://transit.gencat.cat/ca). Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

·        Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

·        Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

·        Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

·        Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Si feu una activitat de lleure 

·        Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure.

·        En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

·        Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

·        A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.

DAVANT DE QUALSEVOL EMERGÈNCIA ES POT TRUCAR AL 112

PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ

Consulta de les previsions meteorològiques http://www.meteo.cat/

Estat de la xarxa viària i mobilitat

Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm

Mapa continu de trànsit: http://mct.gencat.cat/

Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

Consells d’autoprotecció per a la població: http://gencat.cat/interior/ventades

Categories Medi ambient, Policia Municipal, Transició Ecològica Tags medi ambient, sostenibilitat, ventades