PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

Consells de Districte

Els Consells de Districte no estan en funcionament

Derogació del Reglament dels Consells de Districte

El Ple Municipal en sessió de 28 de març va aprovar el Pla Estratègic de Participació de la ciutat de Sabadell, així com l'aprovació inicial de la derogació del Reglament de Consells de Districte, i iniciar el procediment per elaborar i aprovar un nou reglament de participació en el termini màxim de dos anys. Vegeu dictamen.

Per Decret d'alcaldia 5682/2019 de 28 de maig de 2019 es consideren definitivament aprovats els acords anteriors.

 

Espai de consulta

Hem mantingut tota la informació relacionada amb els 7 Consells de Districte, per si teniu interès en fer alguna consulta.

Els Consells de Districte són els òrgans de consulta i participació dels 7 districtes en què es divideix territorialment la ciutat de Sabadell. Afavoreixen la participació de la ciutadania i les entitats en els assumptes públics locals. Tenen caràcter consultiu i es reuneixen de forma periòdica.

Els Consells de Districte es regeixen pel "Text Refós del Reglament Municipal dels Consells de Districte" aprovat pel Ple Municipal de l'Ajuntament de Sabadell en sessió que va tenir lloc el dia 11 d'octubre de 2017.

Calendari

La periodicitat establerta per a les sessions ordinàries és mensual en els consells dels districtes 3, 4, 5 i 7, i bimensual en els consells dels districtes 1, 2 i 6.

Ordres del dia, actes i balanços

Lloc on es fan les sessions

 • Consell del Districte 1: Centre Cívic de Sant Oleguer/Casal Pere Quart
 • Consell del Districte 2: Centre Cívic de Can Puiggener/Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach
 • Consell del Districte 3: Centre Cívic de Ca n'Oriac
 • Consell del Districte 4: Centre Cívic de Can Rull/Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau/ Centre Cívic de la Concòrdia
 • Consell del Districte 5: Centre Cívic de Gràcia
 • Consell de Districte 6: Biblioteca del Sud
 • Consell del Districte 7: Centre Cívic de Torre-romeu/Centre Cívic de Poblenou

Els consells dels districtes 1, 2, 4 i 7 van alternant el lloc on es duen a terme les sessions.

Naturalesa i àmbit d'actuació

Els consells de districte són òrgans municipals de caràcter consultiu i informatiu destinats a la participació dels ciutadans i les ciutadanes en els assumptes relacionats amb els seus districtes i a garantir la representació dels interessos dels diversos barris de la ciutat.

El territori de Sabadell està dividit administrativament en 7 districtes, cadascun dels quals té el seu Consell Municipal de Districte.

Composició dels Plens dels Consells de Districte

La composició dels consells de districte ha d'assegurar la presència de regidors/es de l'Ajuntament, de representants del veïnat, a través de les organitzacions polítiques, i de les associacions ciutadanes. Així mateix, és voluntat de l'Ajuntament convidar altres organismes que operen territorialment a tenir representació dins els consells de districte.

Quant als regidors, a més del president, també forma part del Consell de Districte, en qualitat de vocal, un regidor de l'Ajuntament de la llista més votada en les darreres eleccions municipals, que és designat pel Ple Municipal.

Quant als representants del veïnat corresponents a les organitzacions polítiques, són cinc. Per designar-los, es fa atenent els resultats de les darreres eleccions municipals.

Quant als representants d'associacions ciutadanes i d'altres organismes que tenen seu als districtes, el Consell de Districte ha de comptar, com a mínim i sempre que la realitat associativa així ho permeti, amb els següents vocals:

Entitats:

 • 1 per cada associació de veïns
 • 1 per les entitats de la gent gran
 • 1 per les entitats culturals
 • 1 per les entitats juvenils
 • 1 per les entitats educatives (AMPA)
 • 1 per les entitats esportives
 • 1 per associacions de comerciants
 • 1 per associacions regionals
 • 1 per altres entitats

Altres organismes:

 • 1 pels centres d'ensenyament de primària i secundària
 • 1 pels centres d'atenció primària

També pot assistir al Consell de Districte un representant proposat per cada una de les organitzacions polítiques que obtingueren un mínim del 5% dels vots del cens del Districte en les eleccions municipals últimes i que no tenen representació dins el Consell de Districte.


Consulteu la composició, el calendari de sessions i les actes de cada Consell de Districte


També et pot interessar...