PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

 

Projectes al Riu en exposició pública

Projecte de millora ambient al sobreeixidor de Sant Vicenç de Jonqueres

Projecte de mesures correctores al sobreeixidor del col·lector situat a l’entorn de Sant Vicenç de Jonqueres. Aquesta intervenció evitarà que quan plou i l’aigua surti del col·lector, els residus sòlids no solubles arribin al riu. D’aquesta manera, s’evitarà la contaminació del cabal.

Es col·locarà una escullera amb vegetació al sobreeixidor, que esmorteirà l’aigua pluvial. Així es difondrà l’aigua que surti del col·lector en cas de pluja i impedirà que surti amb molt cabal i velocitat com ara. Es millorarà i modernitzarà, per tant, el sistema actual.

El projecte també inclou implementar un tractament natural de les aigües. Per fer-ho s’aplicaran sistemes de depuració verda conformats per cinturons de vegetació helòfita i arbustiva facilitant el procés autodepuratiu, actuant com a filtres i millorant la qualitat de l'aigua.

En tot el procediment s’utilitzaran tècniques de bioenginyeria integrades tant paisatgísticament com ecològicament, que afavoriran la millora global de l’àmbit en la línia de les Solucions Basades en la Natura (NBS). Aquestes responen a enfocaments eco-innovadors per gestionar les aigües

Podeu descarregar el projecte complet al següent enllaç:
Projecte de millora ambiantal al sobreixidor de St Vicenç de Jonqueres