PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

Materials

VÍDEOS

 

Curtmetratge: Cua de Sirena

Curtmetratge que trenca amb el binarisme de gènere! Produït per Actua Vallès - Ca l'Enredus

Campanya 012: Llei contra l'Homofòbia

Anunci de la Generalitat per difondre la Llei contra la LGTBIfòbia. Si vols més informació sobre el contingut o has patit o detectat en el teu entorn que aquests drets s'han vulnerat, truca i informa't al 012 o al web benestar.gencat.cat

Rap contra l'homofòbia "L'amor és lliure", de Nel.lo Caramel.lo

Editat el maig de 2013, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la lesbofòbia, l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Right 2 Love. Documental produït per l'Associació de famílies lesbianes i gais FLG.

7 famílies, 7 països, una història extraordinària. Els drets civils de les famílies LGBT a Europa.

Vides Transexuals. Documental de María Popova produït per GAG - Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals.

Diferents punts de vista sobre la transsexualitat.

 

Documentos TV. "El sexo sentido"

I si un nen o una nena no s'identifiquen amb el gènere que se'ls assigna al néixer? "Documentos TV" entra a la vida de diversos menors transexuals i les seves famílies. Aborda els problemes socials, mèdics i legals als que s'enfronten.

Estrena: 15 de juny de 2014. Redifussió 1 de setembre.   
   

   

DOCUMENTS

 guia genere

 

 

 


MÚSICA

Una hora de música d'artistes que han fet visible la seva orientació sexual per lluitar contra la discriminació.


MATERIALS DIVERSOS

 

  • "economia feminista: valorar tots els treballs per assolir una vida digna"

Adjuntem l'enllaç on podeu veure el material de suport.

"Economia feminista: valorar tots els treballs per assolir una vida digna" xerrada sobre economia feminista, a càrrec de Joana García Granzner, activista feminista, periodista especialitzada en gènere i comunicació. Organitzada per l'Ajuntament de Sabadell en el marc dels actes del 8 de març de 2017.

 

Adjuntem l'enllaç on podeu veure les 8 càpsules que la "Xarxa Audiovisual Local, SL" ha dut a terme per difondre la Llei 11/14.

"Lliure i iguals" explica a través d'històries personals els principals articles de la llei 11/2014 LGBTI aprovada al Parlament de Catalunya el 2 d'octubre de 2014 i pionera al món per la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. La sèrie compta, amb relats personals i experiències dels portaveus del col·lectiu LGBTI, valoracions de responsables de l'Administració i d'altres experts vinculats en la formulació de la llei com Francesc Xavier Jaurena, jurista i redactor de la llei contra l'homofòbia; Mercè Otero, catedràtica i experta en coeducació; Montse Pineda, presidenta del Comitè 1r de Desembre i experta en temes de salut LGBTI; i Olga Viñuales, doctora en Antropologia social.

 

  • Exposició "Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte"

    L'objectiu d'aquesta exposició és ajudar a eliminar els tabús que hi ha a l'esport sobre l'homosexualitat i, alhora, vol cridar l'atenció sobre les diferents formes de discriminació que es produeixen a l'esport en contra de les minories sexuals, a vegades prou subtils.

 

Guia editada per l'Ajuntament de Barcelona.

 

Document editat per la Unitat d’Assessorament Psicopedagògic de la UAB que proporciona eines per treballar en grups la riquesa de les diferències.

 

Material editat per l'entitat Pandora. Aquest material és una eina educativa per a professorat de primària i primera etapa de secundària així com per a educadors/ores per treballar la diversitat de famílies, sensibilitzar envers l’existència de les famílies homomarentals i homoparentals i apropar als nens i a les nenes una realitat existent que pot ser desconeixen o sobre la qual poden tenir certs prejudicis i estereotips.
 

Material didàctic elaborat per l'entitat Pandora, per treballar a les aules i altres espais de formació el desenvolupament afectiu i sexual dels i de les adolescents tenint en compte la diversitat d’identitats sexuals. S’aborden temes com la transsexualitat masculina i femenina, l’orientació sexual i la necessitat d’afavorir conductes de respecte envers la diversitat afectiva i sexual.
 

Gayles.tv és una revista audiovisual adreçada, fonamentalment, a gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Els seus continguts s'estructuren, de forma molt clara i fàcil de navegar, per seccions, des de comunitat o empreses, fins a tendències, turisme, cultura o oci.

 

  • Material educatiu LGBTI

    Familias de colores: Proposta educativa, sobre la diversitat sexual, elaborada per la FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Tansexuals i Bisexuals) i l’ambit d’Ensenyament estatal de CCOO.

    Estudio 86: Género y diversidades en educación infantil primaria. Treball de Mercedes Sánchez, del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Facultat d’Educació de la Universidad Complutense de Madrid, editat a la col·lecció Estudis de la Fundación 1º de Mayo de CCOO .


ENLLAÇOS

Hi podeu trobar materials educatius destinats a primària, secundària i d'investigació.

Educació en la diversitat i prevenció del maltracte a l'aula