PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

S'acosta Sant Jordi! Recomanacions literàries relacionades amb la defensa dels drets humans

dillunsllibreDes dels Programes d'Acollida i Drets Civils de l'Ajuntament de Sabadell us proposem alguns títols relacionats amb la defensa dels drets humans i la lluita contra les discriminacions:

  • A la garjola!, de Henri Meunier. Llibre per a infants a partir de 5 anys. A un parc un nen observa amb indignació com la policia demana la documentació als seus amics i després se’ls emporta només pel fet de ser de diferent color. Una reflexió divertida sobre la intolerància i el racisme.
  • Dilluns ens estimaran, de Najat El Hachmi (premi Nadal 2021). Explica la història d’una jove que vol ser lliure i feliç. Les circumstàncies en què viu, però, són complicades. Un entorn opressiu, del qual no li serà fàcil sortir sense haver de pagar un preu molt alt, marca el seu present i potser el seu destí.  Una història emotiva i reveladora sobre la importància que les dones siguin les protagonistes de les seves vides, per més que hagin d’afrontar condicionants d’origen, de classe social o de gènere.
  • Les fronteres d’Ulises: el viatge dels refugiats a Europa, de Rafael Vilasanjuan. El relat del viatge dels refugiats: des de la barbàrie de la guerra fins a la indiferència d'una societat que els rebutja. Equiparant el viatge dels refugiats amb el d'Ulisses, Vilasanjuan sacseja les nostres consciències i ens confronta amb la crua realitat: incapaços d'assumir el fracàs de les seves polítiques migratòries, les institucions europees no només han deixat de banda els seus principis, sinó que s'han convertit als immigrants en enemics contra els quals cal lluitar.
  • Me dije “hazlo” y lo hize, de Sandra Blázquez. L'actriu Sandra Blázquez va tenir el somni de muntar una ONG per ajudar els infants de l’Àfrica i va fer realitat el seu somni creant l'entitat Idea Libre, juntament amb la María Fábregas. En aquest llibre, la Sandra ens parla de com va aconseguir fer realitat el seu objectiu i de la fortalesa que tenim totes les persones per superar les pors i construir en positiu projectes que fan un món millor. Tots els beneficis per la compra del llibre es destinen a l’entitat Idea Libre.

 

guiarefugees

D'altra banda, des de l'entitat Refugees Welcome ens fan arribar la Guia de Lectura - Persones en Moviment, amb una sèrie de recomanacions literàries relacionades amb persones desplaçades. Propostes per a totes les edats, per a crear sensibilització i conscienciació entorn a les situacions de les persones desplaçades i refugiades. A la guia hi trobareu literatura infantil, adulta, llibre informatius, ficció literària, còmics i pel·lícules.

 

I us animem també a consultar:

(Abril 2021)