CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  03
  Novembre
  2014

  La Campana d’Antoni Tàpies s’instal·la al Racó del campanar

  La campana d’Antoni Tapies que fins ara es podia veure pati del Museu d’Art des de l’any 1995, s’ha traslladat a un nou espai dissenyat expressament al Racó del Campanar; s’acompleix d’aquesta manera l’objectiu d’ubicar-la en aquesta plaça pública quan l’escultura va ser adquirida per part de l’Ajuntament de Sabadell a la Galeria Carles Tatché de Barcelona.

  Categories: Cultura i esport, Espai públic

  03
  Novembre
  2014

  L’Ordenança Municipal reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits es presenta demà al Ple amb l’objectiu de promoure la mobilització d’aquests habitatges i la seva entrada al mercat

  L’objectiu és detectar l’existència d’habitatge buit i promoure la seva mobilització al mercat

  Amb l’objectiu de detectar l’existència d’habitatge buit i promoure la seva mobilització al mercat, el Govern municipal presenta demà al Ple l’Ordenança Municipal del procediment sobre verificació d’habitatges buits. Amb la normativa, es regula la tramitació per verificar si, efectivament, un habitatge es pot considerar buit, és a dir que roman desocupat permanentment sense causa justificada per un termini superior als dos anys. En cas de resolució ferma conforme l’habitatge està buit, l’Ordenança de procediment preveu el cobrament de la taxa corresponent a l’Ordenança Fiscal sobre els habitatges desocupats, inclosa a les Ordenances Fiscals aprovades inicialment al Ple del mes d’octubre. Així mateix, es podrien imposar multes coercitives, només si el propietari no atén els requeriments per mobilitzar l’habitatge en qüestió. I és que l’objectiu, tant de l’ordenança de procediment que demà va a Ple com de la fiscal en aquest àmbit no és, en cap cas, recaptatori, sinó promoure que els habitatges buits entrin al mercat. S’activen, per tant, amb la finalitat de protegir el dret de l’habitatge i incidir en la seva funció social.

  Categories: Ajuntament, Habitatge, Urbanisme i Habitatge

  31
  Octubre
  2014

  La Junta de Portaveus aprova per majoria una moció per donar suport al monument a Carlos Gardel segons el projecte proposat per l’associació Gardelianos Sabadell-Tacuarembó

  La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí per majoria una moció per donar suport al monument a Carlos Gardel segons el projecte proposat per l’associació Gardelianos Sabadell-Tacuarembó. La moció, presentada pel grups municipals del Partit dels Socialistes per Catalunya, Convergència i Unió i Partit Popular, ha estat aprovada per majoria amb els vots a favor de PSC, CIU i PP i amb l'abstenció d’ES, EUiA i ICV.

  Categories: Ajuntament, Govern

  31
  Octubre
  2014

  El Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell enceta la campanya Jugar Net és Guanyar per fomentar valors com l’amistat, el respecte i l’esportivitat en la pràctica esportiva

  La campanya inclou l’atorgament del Trofeu Esportivitat entre els equips participants a les lligues del Consell

  Amb l’objectiu de fomentar una educació en valors i seguint les directrius del Consell Català de l’Esport, el Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell posa en marxa aquest curs la campanya Jugar Net és Guanyar. Amb la campanya es volen potenciar valors associats a l’esport com són l’amistat, el respecte i l’esperit esportiu, potenciant-los sobre tot en els infants i joves que prenen part en les activitats i lligues organitzades pel Consell i fent-los arribar també al conjunt de la ciutadania.

  Avui, el president del Consell Esportiu Vallès Occidental Sabadell, tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Ayuso, ha presentat els principals trets de Jugar Net és Guanyar, acompanyat pel representant del col·lectiu arbitral, Domènech Angulo. La campanya inclourà l’atorgament del nou Trofeu Esportivitat, que es decidirà entre els equips participants a les lligues del Consell.

  Segons ha comentat Josep Ayuso,

  el que pretenem és que aquest comportament net i esportiu cali encara més en l’actitud dels nens i nenes.

  En aquest sentit, no es tracta d’una campanya reactiva perquè es detecti mal comportament, sinó d’un conjunt d’accions

  perquè aquests valors es vagin incorporant en els més joves de manera cada cop més intensa. La campanya vol implicar a aquells que participen directament a les activitats però també tot l’entorn de les competicions, mares i pares, avis, entrenadors, etc.

  15 accions imprescindibles

  La campanya es basa en la difusió de valors a través de 15 accions imprescindibles per aconseguir que jugar net signifiqui també guanyar, independentment del resultat final assolit. Són 15 premisses plantejades de manera que formen l’acrònim A.L.C.O.N.S.E.L.L.J.O.C.N.E.T., sorgit de la unió de les primeres lletres de cadascuna d’aquestes accions. Es tracta de lemes que haurien de presidir qualsevol competició esportiva i on també es fa menció del nou Trofeu Esportivitat:

  -         Ambient agradable i festiu per a tothom

  -         La importància de gaudir de l’activitat física

  -         Conèixer i aplicar valors positius de l’esport

  -         Ovacionar i reconèixer l’esforç

  -         No oblidar que els àrbitres són companys

  -         Separar-nos dels retrets durant el partit

  -         Esforçar-nos per fer amics quan fem esport

  -         L’actitud dels adults com a exemple a seguir

  -         Les lesions seran menys si no juguem dur

  -         Jugar net és respectar

  -         Optar per cuidar el material i les instal·lacions

  -         Convidar l’altre equip a ser esportiu i a gaudir plegats del partit

  -        No menysprear les regles del nostre joc

  -         En cas de guanyar, fer-ho amb respecte

  -         Trofeu Esportivitat: per als participant del Consell Esportiu Sabadell. És tan important el respecte i el joc net com guanyar la lliga.

  Trofeu Esportivitat

  El Trofeu Esportivitat s’articularà a les lligues de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol  a partir de l’informe que després de cada partit porti a terme l’àrbitre sobre el comportament dels dos equips.

  Segons ha explicat el representant del col·lectiu arbitral, Domènech Angulo, “hem tingut una jornada de formació amb el conjunt d’àrbitres per exposar el que implica aquesta campanya i que s’establiran una sèrie de puntuacions segons un barem”. Així mateix, Angulo ha valorat molt positivament la campanya afirmant que facilitarà que els nens i nenes “tinguin presents aquestes actituds esportives a mesura que vagin creixent”.

  El barem que seguiran els àrbitres per fer els informes relacionats amb l’esportivitat serà el següent: la Qualificació A donarà 8 punts i indicarà un comportament exemplar de jugadors, entrenadors i públic. La Qualificació B (5 punts) implica un comportament molt bo de jugadors i entrenadors però algun comentari poc adient puntual des de la graderia. La Qualificació C (2 punts) és sinònim de comportament correcte, però amb alguna protesta de públic, entrenadors o jugadors. La Qualificació D (0 punts) indiquen protestes o comportament poc esportiu, però sense fets molt greus. La Qualificació E (-3 punts) es donarà si cal convocar el Comitè de Competició. Durant la propera Diada de l’Esport (a final de curs), els equips més esportius de cadascun dels esports i categories rebran el Trofeu Esportivitat.

  Difusió

  Amb l’objectiu de difondre els principals valors de la campanya, es distribuiran tríptics informatius entre els equips que participen a les lligues de futbol sala, bàsquet, handbol i voleibol. També es distribuirà material als equipaments municipals de Sabadell on es celebrin partits escolars i es farà arribar a altres municipis del Consell. Així mateix, durant la lliga hi haurà jornades concretes durant les quals es faran accions específiques d’informació als pares i mares.

  D’altra banda, enguany el Concurs Cultural Esportiu del Consell es tematitza, proposant als escolars treballar sobre el Joc Net.

  La difusió es portarà a terme també mitjançant el web del Consell Esportiu (www.consellsabadell.cat), del web municipal www.sabadell.cat, del web de la Unió de Consells Esportius de Catalunya i a les xarxes socials.

  Categories: Cultura i esport, Esports

  31
  Octubre
  2014

  La Junta de Portaveus aprova per majoria una moció sobre pobresa energètica i protecció dels consumidors vulnerables

  La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció sobre pobresa energètica i protecció dels consumidors vulnerables. La moció, presentada pel Grup Municipal Socialista, s’ha aprovat per majoria amb els vots a favor de PSC, CIU, ES, EUiA i ICV. El grup municipal del PP s’hi ha abstingut. 

  Categories: Ajuntament, Govern, Energia, Serveis socials, Transició Ecològica

  <<  1287 1288 1289 1290 1291 [12921293 1294 1295 1296  >>