PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  15
  Octubre
  2014

  L’Ajuntament de Sabadell participa en la 2a edició de la Ruta Elèctrica Catalana

  Tindrà lloc el proper divendres, 17 d’octubre,

  L’Ajuntament de Sabadell participa en la 2a edició de la Ruta Elèctrica catalana, que es portarà a terme el proper divendres, 17 d’octubre, en el marc de l’Expoelèctric Fórmula-e. Una ruta en què participen desenes de vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables.

  Categories: Mobilitat, Mobilitat i transport, Transició Ecològica

  15
  Octubre
  2014

  El Fòrum de Tecnologies i Innovació: solucions per a les ciutats del futur reunirà empreses i investigadors a Sabadell

  El Vapor Llonch i el Parc de Recerca UAB organitzen aquesta activitat

  Sabadell acull una nova edició del  “Fòrum de Tecnologies i Innovació” el proper 30 d’octubre entre les 9 del matí i 2/4 de 2 del migdia. Per segon any consecutiu aquest esdeveniment té lloc a la Fira Sabadell (pl. de la Sardana, 7), amb l’objectiu de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i investigadors. En aquesta ocasió, el Fòrum es centra en les solucions per a les ciutats del futur i està adreçat a empreses i investigadors que treballen en tots els àmbits de les tecnologies aplicades al desenvolupament dels municipis. La sessió també vol ser un aparador de les necessitats que es detecten a les ciutats per part de professionals i dels projectes i capacitats tecnològiques de les empreses i investigadors que mostren els seus productes i serveis.

  Categories: Empresa, Economia i treball, Innovació

  15
  Octubre
  2014

  El Programa de Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell Sabadell Suma estrena Twitter

  A partir d’ara la ciutadania podrà veure per mitjà del Twitter les darreres necessitats de voluntariat que ens fan arribar les entitats de la ciutat

  A partir d’ara la ciutadania podrà veure per mitjà del Twitter les darreres necessitats de voluntariat que ens fan arribar les entitats de la ciutat, les notícies i informacions sobre voluntariat i altres fets interessants a l’entorn del fet voluntari a través de sbd+voluntariat - @sbdmvoluntariat.

  Categories: Voluntariat, Participació ciutadana

  13
  Octubre
  2014

  Sabadell impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar bé els residus

  La iniciativa se suma a la renovació de la flota de vehicles de neteja i dels nous contenidors de càrrega lateral

  Amb la voluntat de continuar treballant en la millora de la recollida selectiva de residus, l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa, en col·laboració amb l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus Serveis Medi Ambient (SMATSA), una campanya de sensibilització sota el lema Els teus residus compten. L’objectiu és fomentar encara més la recollida selectiva, atès que els darrers anys, tot i la bona evolució de les dades –un 33% de tones recollides davant de la totalitat de brossa que es recull–, la xifra s’ha estancat des del 2009.

  En aquest sentit, a més, la Generalitat de Catalunya en el Precat 20 (programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya) estableix com a objectius per als residus municipals arribar al 60% de separació l’any 2020; per tant, a Sabadell encara hi ha molt camí per recórrer.

  Per aquest motiu, entre els mesos d’octubre i febrer es faran tot un conjunt d’actuacions comunicatives i de conscienciació adreçades tant als grans productors de residus com a la ciutadania en general. Entre les activitats previstes destaquen visites informatives a comerços i també a domicilis particulars, tallers educatius, carpes itinerants, fullets, cartes i material divulgatiu divers.

  Aquest matí el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Econòmics, Josep Ayuso, ha presentat la campanya en roda de premsa juntament amb el director General d’SMATSA, Eugenio Díaz i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez.

  Ayuso ha destacat que

  avui dia els residus poden ser una oportunitat, si es posen en valor, ja que poden tenir una segona vida. Hem d’anar més enllà de la prevenció de residus per pensar en aquests com un recurs, com un valor econòmic. I és que més enllà de la millora ambiental que aconseguim si reciclem bé, també podem estalviar i, alhora, tenir un benefici social.  És el que anomenem economia circular. Tenim, però, un repte per endavant i és reduir la fracció resta. Per fer-ho possible des de l’Ajuntament podem prendre diferents mesures, una d’elles és sensibilitzar la ciutadania i per aquesta raó posem en marxa aquesta campanya.

  De la seva banda, Díaz, ha assenyalat que la campanya es farà en diferents fases:

  la primera pretén reduir els impropis, la segona té per objectiu la correcta separació de la brossa i el canvi dels contenidors de la ciutat i una tercera fase es concentrarà en fomentar l’ús de les deixalleries de la ciutat”. El director General d’SMATSA també ha posat en valor el fet que “la campanya suposarà contractar persones de Sabadell que estiguin a l’atur perquè treballin com a informadors ambientals durant 6 mesos.

  En aquest sentit, el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez ha demanat

  la col·laboració i implicació ciutadana per incrementar les tones de residus separades correctament i treballar perquè la recollida selectiva dels residus municipals assoleixi el 60% del total els propers anys.

  Més enllà de comunicar als ciutadans i ciutadanes la importància d’una conducta ambiental correcta, amb la nova campanya Els teus residus compten l’Ajuntament vol conscienciar la ciutadania que reciclar bé també pot comportar un l’estalvi econòmic per al conjunt de sabadellencs. En aquest sentit, el consistori vol fomentar la prevenció de residus i el reciclatge, ja que amb aquest estalvi de diners pot comptar amb més recursos per oferir altres serveis.

  Actuacions de sensibilització

  La campanya Els teus residus compten es durà a terme en diferents fases. Durant la primera, que començarà els propers dies i s’allargarà fins a finals d’any, sensibilitzadors ambientals treballaran durant 6 mesos dintre d’un pla especial de contractació dirigit per SMATSA, que inclou la contractació de 16 sensibilitzadors i que anirà enfocat especialment a persones de Sabadell a l’atur, que realitzaran visites a 200 comerços i 7.000 domicilis particulars informant de la importància de reciclar bé.

  En aquest període també s’instal·laran carpes informatives al territori on tothom que vulgui podrà, per exemple, aprendre com separar bé els residus i, sobretot, aprendre què va a cada contenidor. Els diumenges al matí, a més, es faran tallers educatius.

  La segona fase començarà a principis de gener i inclou també la instal·lació de carpes, la realització de tallers educatius, com ara fer titelles amb material reciclat, o bé el lliurament d’informació divulgativa a la ciutadania.

  El principal objectiu de la campanya és donar valor a la tasca de separar bé els residus en origen mitjançant el missatge Els teus residus compten.

  Renovació de la flota de vehicles

  Cal recordar que a principis de setembre, i coincidint amb la Festa Major, es va iniciar la renovació dels equips de recollida de residus i de neteja viària de Sabadell amb l’objectiu de tenir una flota molt més eficaç i eficient. A més, aquesta tardor es canviaran els contenidors per uns de nous més funcionals, que comptaran amb indicadors per a invidents.

  Els nous contenidors seran de plàstic i tindran una obertura de buidatge posterior més gran, que permetrà buidar-los sense sacsejar i, per tant, fer menys soroll en l’operació de buidatge.

  Exceptuant la fracció resta, els altres contenidors aniran amb bústia, el que evitarà els problemes amb els pedals d’obertura i es preveu que redueixi els impropis.

  Categories: Medi ambient, Transició Ecològica

  13
  Octubre
  2014

  Comunicat de la Generalitat en relació amb el brot de legionel·losi de Sabadell

  41 casos confirmats, dels quals 6 són defuncions

  41 casos confirmats, dels quals 6 són defuncions

  L’Agència de Salut Pública de Catalunya dóna per controlat epidemiològicament el brot de legionel·losi de Sabadell. No s’ha produït cap nou afectat que hagi iniciat la simptomatologia durant els darrers tretze dies i que es pugui incloure en aquest brot comunitari.

  Categories: Salut

  <<  1296 1297 1298 1299 1300 [13011302 1303 1304 1305  >>