PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
abril
2018

Arrenca la segona edició del Congrés d’Acústica de Catalunya, dins la Setmana Sense Soroll

L’Ajuntament de Sabadell és coorganitzador de l’Acusti.cat, que té lloc a Terrassa el 25 i 26 d’abril

Arrenca la segona edició del Congrés d’Acústica de Catalunya, dins la Setmana Sense Soroll

Dos anys després de la celebració del I Congrés d’Acústica de Catalunya –Acusti.cat– a Sabadell, enguany la segona edició del certamen tindrà lloc el 25 i 26 d’abril a l’altra cocapital vallesana, Terrassa. Els espais del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya l’acolliran, en el marc de la II Setmana Sense Soroll i del Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll.

El Congrés l’organitzen els ajuntaments de Sabadell i Terrassa, juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació Catalana de Consultors Acústics.

El dimecres 25, a 1/4 de 4 de la tarda, tindrà lloc el debat sobre el repte “Qualitat dels mesuraments i compliment dels valors límit (ACCA)”, en què intervindrà un tècnic de l’Ajuntament de Sabadell, el qual hi aportarà dades locals.

L’Acusti.cat vol ser l’esdeveniment de referència del sector de l’acústica a escala nacional, amb caràcter multitemàtic i multisectorial. Vol convidar a la reflexió i al debat i també oferir solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològiques, intangibles i socials). Comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn dels reptes i dilemes que es presenten relacionats amb la problemàtica del soroll. Al primer Congrés, que va tenir lloc a Sabadell el 2016, hi van participar 300 persones.

D’altra banda, demà, dimarts 24 d’abril, l’Ajuntament posarà un estand al passeig de la Plaça Major amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre les molèsties de la contaminació acústica. Serà entre 2/4 d’11 del matí i 2/4 de 2 del migdia.

La Setmana sense Soroll

La 2a Setmana sense Soroll té lloc des d’avui fins al diumenge 29 d’abril, sota el lema ‘Aturem el soroll!’. Té per objectiu posar en valor totes les actuacions que permeten millorar la qualitat acústica, amb la col·laboració de tots els agents implicats: administracions, ciutadania, centres escolars o empreses relacionades.

Les iniciatives, tant en l’àmbit públic com privat, comparteixen uns objectius comuns, entre els quals cal destacar:

  • Conscienciar a la ciutadania sobre l’impacte ambiental que la contaminació acústica genera, especialment en l’àmbit urbà, els seus efectes i les seves possibles solucions.
  • Reflexionar sobre com afecta a la salut la contaminació acústica.
  • Treballar amb col·lectius específics, com ara la comunitat educativa, on el soroll pot dificultar l’aprenentatge.
  • Donar a conèixer, tant a la ciutadania com a les administracions, noves eines de gestió i control.
  • Impulsar la col·laboració entre administracions, amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria, per optimitzar recursos i poder oferir una solució més ràpida i eficaç.

D’acord amb l’Agència Europea de Medi Ambient, 125 milions de persones a la Unió Europea estan afectades per nivells de soroll superiors a la normativa, principalment a causa del trànsit rodat. La contaminació acústica causa 43.000 admissions hospitalàries, així com molèsties per conciliar la son a 8 milions de persones a escala europea.