PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Juliol
2019

Comença la recerca de joves que vulguin crear i gestionar una cooperativa de treball

Sessió informativa per a persones interessades, el 17 de juliol, a les 12 del migdia, a l’Oficina Jove

Comença la recerca de joves que vulguin crear i gestionar una cooperativa de treball

Sota el títol YOUng HAVE THE POWER, es posa en marxa la segona Cooperativa de Joves de Sabadell, un projecte formatiu i pedagògic en què joves de la ciutat aprenen a organitzar-se de manera cooperativa mitjançant la pràctica de convertir una idea col·lectiva en un servei a la comunitat.

La Cooperativa de Joves té com a principal objectiu que les persones participants, de 16 a 22 anys, visquin en primera persona l’experiència de crear i gestionar una cooperativa de treball. Amb format de simulació i mitjançant un procés basat en l’aprenentatge vivencial, el grup serà acompanyat per dues persones facilitadores: construiran la cooperativa a partir d’interessos i objectius comuns, amb dinàmiques i formacions aplicades a la constitució i gestió de l’empresa cooperativa.

L’itinerari formatiu es farà efectiu d’octubre a desembre i implica 6 hores de formació a la setmana (dividides en dos dies), més el treball voluntari que acordin els i les joves. Durant aquest juliol, agost i setembre es buscaran possibles persones candidates a participar voluntàriament en el projecte.

L’experiència de la prova pilot efectuada durant 2018 va permetre que 6 joves portessin a la pràctica una cooperativa de serveis que oferia tallers d’ús d’smartphones a casals de gent gran de la ciutat.

“Riures i feina”

Les persones participants en la primera “CoopJoves” valoraven el fet d’haver dut a la pràctica el funcionament cooperatiu. Van considerar molt positivament valors i aspectes com l’equitat i l’autosuficiència.

La segona edició de la Cooperativa de Joves està coordinada per l’Ajuntament de Sabadell, amb el finançament de la Diputació de Barcelona, i compta amb la col·laboració d’un Comitè Local integrat actualment per l’Oficina Jove, la Fundació Main, l’Associació Esquitx, Filigrana Produccions SCCL i el Teler Cooperatiu.

El programa està inspirat en les Cooperatives de Serveis de La Fabrique, un projecte consolidat al Quebec, amb més de 30 anys de vida, i que constitueix prop de 150 cooperatives juvenils i implica 1.800 joves l’any.

Sessió informativa

La primera sessió informativa adreçada a persones interessades en el projecte tindrà lloc el 17 de juliol, a les 12 del migdia, a l’Oficina Jove (Blasco de Garay, 19). Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..