PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  12
  Juliol
  2019

  Comença la recerca de joves que vulguin crear i gestionar una cooperativa de treball

  Sessió informativa per a persones interessades, el 17 de juliol, a les 12 del migdia, a l’Oficina Jove

  Comença la recerca de joves que vulguin crear i gestionar una cooperativa de treball

  Sota el títol YOUng HAVE THE POWER, es posa en marxa la segona Cooperativa de Joves de Sabadell, un projecte formatiu i pedagògic en què joves de la ciutat aprenen a organitzar-se de manera cooperativa mitjançant la pràctica de convertir una idea col·lectiva en un servei a la comunitat.

  La Cooperativa de Joves té com a principal objectiu que les persones participants, de 16 a 22 anys, visquin en primera persona l’experiència de crear i gestionar una cooperativa de treball. Amb format de simulació i mitjançant un procés basat en l’aprenentatge vivencial, el grup serà acompanyat per dues persones facilitadores: construiran la cooperativa a partir d’interessos i objectius comuns, amb dinàmiques i formacions aplicades a la constitució i gestió de l’empresa cooperativa.

  L’itinerari formatiu es farà efectiu d’octubre a desembre i implica 6 hores de formació a la setmana (dividides en dos dies), més el treball voluntari que acordin els i les joves. Durant aquest juliol, agost i setembre es buscaran possibles persones candidates a participar voluntàriament en el projecte.

  L’experiència de la prova pilot efectuada durant 2018 va permetre que 6 joves portessin a la pràctica una cooperativa de serveis que oferia tallers d’ús d’smartphones a casals de gent gran de la ciutat.

  “Riures i feina”

  Les persones participants en la primera “CoopJoves” valoraven el fet d’haver dut a la pràctica el funcionament cooperatiu. Van considerar molt positivament valors i aspectes com l’equitat i l’autosuficiència.

  La segona edició de la Cooperativa de Joves està coordinada per l’Ajuntament de Sabadell, amb el finançament de la Diputació de Barcelona, i compta amb la col·laboració d’un Comitè Local integrat actualment per l’Oficina Jove, la Fundació Main, l’Associació Esquitx, Filigrana Produccions SCCL i el Teler Cooperatiu.

  El programa està inspirat en les Cooperatives de Serveis de La Fabrique, un projecte consolidat al Quebec, amb més de 30 anys de vida, i que constitueix prop de 150 cooperatives juvenils i implica 1.800 joves l’any.

  Sessió informativa

  La primera sessió informativa adreçada a persones interessades en el projecte tindrà lloc el 17 de juliol, a les 12 del migdia, a l’Oficina Jove (Blasco de Garay, 19). Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

  Categories Formació Ocupacional, Economia i treball, Joves Tags Cooperativa de joves, economia social i cooperativa, formació, joves, Oficina Jove