PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Setembre
2018

Una prova pilot formativa adreçada a joves permetrà viure l’experiència de crear una cooperativa de treball

Inscripcions obertes a les sessions informatives programades a finals de setembre

Una prova pilot formativa adreçada a joves permetrà viure l’experiència de crear una cooperativa de treball

La primera experiència a Sabadell de cooperativa de joves de 16 a 18 anys es desenvoluparà durant aquesta tardor. Es tracta d’un itinerari d’acompanyament i formació adreçat a joves de 16 a 18 anys que vulguin aprendre a dissenyar, posar en marxa i gestionar una cooperativa de treball, fent-ho de manera vivencial.

La iniciativa, la promouen l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Main, l’Associació Juvenil Esquitx, el Teler Cooperatiu (Xarxa d’Economia Solidària local), l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i la cooperativa L’Esberla.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha declarat que

“el projecte pilot s’integra en el Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària de Sabadell. S’afegeix, a més, al programa ja existent de foment de la cultura emprenedora a l’escola. Ara també els joves poden testejar què és posar en marxa una cooperativa i reforçar valors com la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal o el treball en equip”.

Segons la regidora de Joventut, Míriam Ferràndiz,

“el jovent podrà viure en primera persona l’experiència de la creació i la gestió d’una cooperativa de treball. A la vegada, aquesta prova pilot esdevé una gran oportunitat per enfortir el treball transversal entre els diferents agents socials de la ciutat i els i les joves per promoure així activitats econòmiques alternatives”.

Per participar-hi no cal disposar de cap projecte pensat prèviament, sinó que, juntament amb altres joves, i d’acord amb els interessos que es detectin en el grup, es farà un acompanyament per dissenyar i gestionar una cooperativa, socialment i ambientalment sostenible, tot duent a terme serveis o activitats amb un impacte positiu per a la comunitat. El procés es construirà a partir de les decisions i el treball de grup de joves participants, amb el suport d’agents i entitats de l'economia social i solidària del territori.

Participar en aquest projecte comporta el compromís de la persona jove d’assistir a les sessions que es desenvoluparan els dimarts i dijous d’octubre a desembre de 17 a 20 h. Per participar en el Programa es rebrà un certificat de la formació de voluntariat realitzada i una retribució en concepte de dietes i transport.

Sessions informatives

Les persones interessades a participar-hi poden assistir a qualsevol de les dues sessions organitzades el 20 i el 25 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Oficina Jove de Sabadell (c. de Blasco de Garay, 19). Per a més informació, poden enviar un missatge electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..