PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Maig
2018

L’alumnat de les escoles que han creat cooperatives dins el Programa de Cultura Emprenedora vendran els seus productes a l’entorn del Mercat Central

Serà els dilluns 7 i 21 de maig

El dilluns 7 i el dilluns 21 de maig són les dates en què l’alumnat de les quatre escoles que aquest curs han creat cooperatives dins el Programa de Cultura Emprenedora (CUEME) vendran els seus productes. La venda, que es farà mitjançant la instal·lació de parades a l’entorn del Mercat Central, és un nou pas endavant dins un projecte que, al llarg del curs escolar, ha volgut acostar als infants de 5è i 6è de primària els aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria i a la creació d’empreses. El dilluns 7 vendrà els seus productes l’alumnat de l’Escola Can Llong i el dia 21, els nens i nenes de les escoles Cifuentes, Arraona i Can Deu. L’activitat es portarà a terme entre les 9.30 i a les 12.30 h.

Impulsat per l’Ajuntament en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el CUEME ofereix als centres educatius tota l’orientació i el suport perquè els alumnes creïn cooperatives. D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Els diners obtinguts amb la venda de productes els propers dia 7 i 21 serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada alumne ha hagut de fer per poder crear la cooperativa. Així mateix, en el cas d’obtenir benefici, un percentatge anirà destinat a l'entitat de caràcter social que triïn, reforçant també, en aquest cas, el valor de la solidaritat. Enguany s’ha previst un acte de cloenda conjunt a finals de maig, en el qual totes les cooperatives lliuraran els diners a les entitats socials que hagin escollit.

Treball durant el curs

Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha constituït una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. En aquest sentit, han decidit aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir els productes, els han elaborat i els comercialitzaran aquest mes als entorns del Mercat Central. Enguany, els nens i nenes han impulsat un total de set cooperatives: Candoria, Paquito Membrillo, Kids Class, Merca10, Coopstar, Articoope i Craft SC.

Tant des del Vapor Llonch com des de la Regidoria d'Educació, s’ofereix suport a l’equip docent de manera contínua durant el projecte. El paper del professorat i l’acompanyament de tot el claustre dels centres educatius és un element fonamental en l’èxit del programa.

Així mateix, cadascuna de les cooperatives dels infants ha tingut una altra cooperativa en actiu per assessorar-los. Aquest curs han estat mentores les cooperatives Luika, Educació Eqüestre, Filigrana Produccions i Camper Diem.

També el projecte compta, un any més, amb la participació d’alumnes de la Casa d'Oficis Multimèdia del Vapor Llonch per maquetar i editar un vídeo resum de tot el treball. Alhora, per treballar els elements previs com la imatge i logotip de cada cooperativa, les escoles i alumnes han rebut el suport de l’alumnat del Cicle de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa.