PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Març
2020

COVID-19: Suspensió de la vetlla i cerimònies de comiat de difunts

COVID-19: Suspensió de la vetlla i cerimònies de comiat de difunts

L’Ajuntament suspèn totes les vetlles i cerimònies de comiat de difunts, d’acord amb el concessionari del servei funerari, Torra SA. L’objectiu passa per evitar l’aglomeració de gent, ja que l’epidèmia del COVID-19 continua en augment i cada vegada hi ha més persones afectades. La decisió pretén evitar més contagis a la ciutat, alhora que és una mesura de protecció per a les persones que hi treballen i que aquests dies estan fent un esforç per atendre totes les famílies en les millors condicions en el moments delicats en que es troben. Es suspenen totes les cerimònies, excepte les que aquests moments ja s'havien programat.

Aquesta mesura se suma a la del passat dilluns, quan es va tancar l’accés al públic del Cementiri municipal (només obert per fer enterraments) i es va decidir mantenir obert el Tanatori, limitant a 1/3 l’aforament. En cas d’urgència per qüestions relacionades amb sales de vetlles es podrà trucar al 902 930 085 o bé al 937277400.

Aquesta és una de les qüestions que s’han abordat avui al Comitè de Seguiment que es reuneix diàriament per analitzar la situació en relació al Coronavirus i decidir les accions en l’àmbit de la cuitat que es considerin adients. En aquest sentit s’ha acordat que:

 1. Les mesures excepcionals vinculades a l'estat d'alarma, que inclouen el confinament dels ciutadans, s'allargaran dues setmanes més, després que avui el President del Govern hagi dit que proposarà al Congrés prolongar l'estat d'alarma 15 dies més.
 1. En aquest context, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha sol·licitat a la Delegació del Govern de Catalunya la presència a la ciutat de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a la desinfecció amb hipoclorit sòdic dels llocs més concorreguts de l’espai públic, especialment elements com ara: baranes, barres, zones i portes d’entrades de residències i hospitals, entre d’altres.
 1. Pel que fa la neteja viària, l’empresa concessionària SMATSA continua fent neteges intensives amb aigua i sabó a punts específics com ara entrades de supermercats i residències o marquesines. L’empresa comptarà, a partir de demà, amb la col.laboració de l’ADF per dur a terme aquestes tasques.
 1. Així mateix, l’Ajuntament ha mantingut en els darrers dies una ronda de contactes amb els hotels de la ciutat per tal de valorar les possibilitats d’ús, en el cas que el Taulí arribi a la seva ocupació màxima i el Departament de Salut reubiqui pacients. Els hotels s’han posat a disposició de la ciutat i de la Conselleria de Salut.
 1. Sobre el suport a les famílies amb fills que reben ajuts menjador, l’Ajuntament resta a l’espera de rebre les 5.400 targetes moneder corresponents als infants de la ciutat amb ajut menjador. Amb les targetes es vol contribuir a la despesa d’alimentació de les famílies mentre els centres educatius estiguin tancats. Un cop rebudes, seran distribuïdes a diferents centres educatius però les famílies seran contactades una per una per concretar dia, hora i lloc del lliurament.
 1. L’Ajuntament fa una nova crida perquè la ciutadania resti a casa seva. Des de diumenge i fins ahir dissabte la Policia Municipal ha interposat 77 denúncies en les darreres 24 hores per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. En total s’han comptabilitat un total de 207 denúncies des de l’inici de la Declaració de l’Estat d’Alarma. També s’han comptabilitzat avisos a unes 2.000 persones a la via pública.
 1. L’Ajuntament recorda que el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ofereix atenció telefònica de 9 a 14 h per a qualsevol demanda de dones o infants i que en cas d'urgència cal adreçar-se al Servei d’Atenció a Víctima de la Policia Municipal, que atén les 24 hores.
 1. Representants de les principals entitats econòmiques i de l’Ajuntament faran demà una reunió telemàtica, després d’una primera el passat dimecres, 18 de març, per continuar treballant en l’elaboració de documentació conjunta adreçada a empresaris i autònoms on es recullin tots els ajuts aprovats amb motiu de l’Estat d’Alarma. L’objectiu és recopilar mesures tant de l’Estat, de la Generalitat i de l’Ajuntament, així com l’operativa per poder accedir a aquets ajuts a mida que es vagi concretant. També es crearà un canal conjunt per facilitar aquesta informació i respondre als dubtes que puguin sorgir.
 1. Pel que fa a l’organització municipal, demà dilluns es portarà a terme una Junta de Portaveus de manera telemàtica.
 1. Recordar també que avui a les 8 del vespre patrulles de Policia Municipal, Mossos, Policia Nacional i Bombers es trobaran davant de l’Hospital de Sabadell a la Gran Via amb la voluntat de reconèixer la tasca que estan portant a terme els professionals sanitaris i del conjunt de persones que estan treballant per garantir la cobertura dels serveis bàsics, agrair el comportament cívic de la gran majoria de la ciutadania que està respectant el confinament i sobre tot per donar ànims a les persones afectades pel COVID-19. Allà posaran les llums dels cotxes i s’aplaudirà breument perquè després cadascun dels vehicles retorni a la seva seu o servei.
 1. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica.

Recomanacions

Informació pràctica sobre el coronavirus

Canal Salut Generalitat de Catalunya

Web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Preguntes i respostes sobre les restriccions d’activitats