PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Juny
2019

Davant la previsió d’altes temperatures, l’Ajuntament de Sabadell recorda la prohibició de fer foc al rodal

El ban de mesures de prevenció d’incendis forestals està en vigor fins al 15 d’octubre

Davant la previsió d’altes temperatures, l’Ajuntament de Sabadell recorda la prohibició de fer foc al rodal

Durant els propers dies es preveu un increment de les temperatures i, en conseqüència, del risc d’incendis forestals. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell vol recordar que estar prohibit fer foc a tots els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta, dins del terme municipal.

La prohibició es fa en compliment del Ban de Prevenció d’Incendis Forestals, vigent en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre d’aquest any. El Ban, d’acord amb el que estableix el Decret 64/1995 de mesures de prevenció d’incendis forestals, estableix la prohibició de fer el següent:

  • Cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
  • Fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires.
  • Fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals

En el cas que les circumstàncies meteorològiques siguin d’un risc extrem, i a instàncies del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, quedaria també prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes i qualsevol mena o similars i fumar en zones boscoses; fer qualsevol tipus d’aprofitament forestal; la circulació de persones i vehicles que no estiguin vinculats a la zona i l’acampada lliure.

En situació d'emergència és recomanable seguir les informacions i les indicacions de les autoritats i dels mitjans de comunicació social Davant la necessitat d’ajut durant l'emergència, cal trucar al telèfon 112 del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència o fer servir l’aplicació per a dispositius mòbils.

D’altra banda, davant l’episodi de calorada dels propers dies l’Ajuntament recomana seguir les mesures de salut per combatre la calor