PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  21
  Juny
  2021

  Diferents cossos de prevenció, seguretat i emergències i serveis municipals prenen part en un dispositiu coordinat per garantir una revetlla de Sant Joan segura

  Entre les actuacions s’incrementen les patrulles i la vigilància als carrers i es reforcen la recollida de residus i la neteja viària

  Diferents cossos de prevenció, seguretat i emergències i serveis municipals prenen part en un dispositiu coordinat per garantir una revetlla de Sant Joan segura

  La celebració de la revetlla de Sant Joan comportarà l’activació d’un dispositiu especial a Sabadell per tal de garantir una celebració el més segura possible. En aquesta línia, diferents cossos de prevenció, seguretat i emergències actuaran de manera coordinada per tal de reforçar la sensibilització i facilitar l’actuació en cas necessari. Entre les mesures, s’incrementarà la sensibilització i vigilància als carrers i s’intensificarà la recollida de residus i la neteja viària.

  Avui han presentat el dispositiu els tinents d’alcaldessa Marta Morell i Jesús Rodríguez, juntament amb representants de la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Bombers, Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i voluntaris de Protecció Civil.

  El tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez ha volgut agrair especialment

  “a tots els cossos que són avui presents i, de manera especial, al gran nombre de voluntaris que faran que aquesta revetlla sigui més segura. Tothom sabem que són dies complicats i entre totes i tots vetllarem perquè pugui fer-se la millora vigilància i perquè l’espai públic sigui un lloc d’enteniment i civisme”.

  Per la seva banda, la tinenta d'alcaldessa Marta Morell ha posat l’accent en la primera campanya de sensibilització específica per a animals de companyia que fa l’Ajuntament per la revetlla de Sant Joan:

  “Conviure a la ciutat és fer compatibles els drets de tota la ciutadania amb els drets dels animals, tot garantint el descans del veïnat. Sabadell camina cap a una ciutat petfriendly i avui ho demostrem amb fets”.

  L’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, ha explicat que

  “des de la fi del confinament la presència de gent al carrer s'ha multiplicat. Per això demanen prudència i responsabilitat a tothom. Allà on no arribi la responsabilitat personal, entra l'administració pública. Des de Policia Municipal treballem per evitar situacions de risc”.

  I pel que fa al cos de Mossos d’Esquadra, Enric Cervelló, cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell, també ha demanat prudència:

  “Venim de temps difícils i aquest primer Sant Joan hem de demostrar que som capaços de fer-ho bé. Esperem fer el mínim nombre d'intervencions possible i en tot moment treballarem coordinats amb el cos de Policia Municipal”.

  Els cossos de Bombers, Protecció Civil i ADF han explicat que és preferible que les incidències detectades la nit de la revetlla entrin a través del telèfon 112 ja que els cossos treballen de manera coordinada tant amb Bombers com amb Policia Municipal.

  Davant la flexibilització de les mesures de prevenció COVID respecte de l’any passat en coherència amb la situació actual, des de l’Ajuntament es convida la ciutadania a gaudir de la revetlla respectant, però, en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries i les mesures de precaució relatives a qüestions com el consum d’alcohol o la manipulació d’objectes pirotècnics. Així mateix, també es demana tenir en compte els consells relacionats amb els animals de companyia durant la celebració.

  Patrullatge i prevenció

  De cara a la revetlla, Policia Municipal duplicarà el nombre habitual de patrulles, que recorreran la ciutat durant el vespre i nit per reforçar la vigilància i actuar en cas que sigui necessari. També es preveu ubicar controls d’alcoholèmia per afavorir la seguretat del trànsit. En tot plegat, com en les accions de sensibilització i prevenció prèvies, prendran part, així mateix, Mossos d’Esquadra, Bombers i els ADF i es comptarà amb la col·laboració de Protecció Civil.

  Com és habitual, els Bombers de la Generalitat han previst un dispositiu de reforç del personal de guàrdia per atendre tant els serveis com les necessitats tècniques i logístiques que es puguin derivar de la Revetlla. En aquest sentit, a Sabadell es reforçarà el parc amb quatre bombers, que s’afegiran a la dotació habitual de vuit, i també s’adequarà la jornada dels Auxiliars d’Ofici Forestal atenent a l’evolució de les actuacions. Així mateix, s’establirà un punt control de Coordinació al parc en contacte amb l’ADF de Sabadell. A més, a nivell de Regió d’Emergències, es reforçaran les posicions dels TEOC (Tècnic Especialista Operador de Control), així com les dels comandaments de cap i sots-cap territorial.

  A més de les recomanacions que cal respectar tant pel que fa a l’ús de pirotècnia com relacionades amb la COVID-19 –que es poden consultar aquí i als Consells de Protecció Civil–, es recorda que cal extremar les mesures de seguretat al volant, ja que és una data en què es produeixen nombroses sortides amb vehicles privats i és per això que cal tenir en compte la importància de descansar cada dues hores en desplaçaments llargs, intentar evitar les hores punta i, especialment, el perill de la conducció sota els efectes de les drogues o l’alcohol.

  Més de 150 efectius en recollida de residus i neteja

  En el dispositiu específic de recollida i neteja per als dies 23 i 24, activat amb motiu de la revetlla, prendran part més d’un centenar d’operaris i operàries, que es sumaran als serveis habituals de neteja. En total, al conjunt de serveis d’aquest àmbit prendran part més de 150 persones.

  Coincidint amb la revetlla, es posa en marxa un servei especial de recollida selectiva i neteja viària per reduir al màxim la presència de residus a la via pública. En aquest sentit, per tal d’arribar al vespre en les millors condicions, la recollida de contenidors que habitualment es fa a la nit es farà per la tarda.

  Dins el dispositiu específic, el dia 23 es recolliran tots els contenidors de rebuig i de paper. I el dia 24 —i al marge del servei ordinari— hi haurà un servei de reforç.

  Pel que fa a la neteja, i al marge del servei ordinari, s’ha previst un servei addicional  per netejar carrers, places, zones verdes i altres espais d’estada.

  En tot plegat es demana la col·laboració ciutadana i que si es detecta que s’està produint algun acte incívic o vandàlic relacionat amb la pirotècnia o el foc, s’avisi immediatament els cossos d’emergència. El telèfon de contacte és el 900 112 092.

  Revetlles veïnals

  Enguany s’han autoritzat 7 revetlles a diferents punts de la ciutat i dues fogueres al Torrent del Capellà i a la plaça de la Creu Alta.

  Prevenció d’incendis

  Amb l’objectiu d’evitar els incendis durant l’estiu, l’Ajuntament ha activat aquest dimarts, 15 de juny, la campanya de Prevenció d’Incendis Forestals.

  En aquest marc, de cara a la revetlla es recorda que està prohibit llençar petards, cohets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc en terrenys forestals com també a la franja de 500 m que els envolta.

  Així mateix, per tal d’extremar les precaucions, es precintaran les àrees de pícnic i barbacoes de Sant Julià com també les ubicades a Sant Vicenç de Jonqueres i del Molí de l’Amat entre les 14.00 h del 23 de juny i les 9.00h del dia 25.

  D’altra banda, per tal de reduir riscos, i a banda de les actuacions de sensibilització i actuació, l’Ajuntament ha realitzat una neteja d’espais forestals urbans a tots els districtes de la ciutat. També s’han desbrossat zones forestals com ara diversos punts del rodal del Ripoll, Castellarnau, el Parc Agrari, les àrees de lleure, la zona d’horta municipal i altres espais naturals, com la zona dels marges de La Bassa o els voltants de Riu-Sec. 

  Especial atenció als animals

  Durant les festes en què es fa servir pirotècnia es recomana que es prioritizin els petards de llum i no els que fan soroll i, en tot cas, sempre s’ha d’evitar fer ús de petards de gran potència, ja que hi ha persones i animals especialment sensibles al soroll. Els sons d’alguns petards intensos pot arribar a provocar tremolors, taquicàrdies o fins i tot la mort de gossos, gats i ocells. Per això, l’Ajuntament emet per primera vegada consells específics a la ciutadania per evitar els perjudicis dels petards en els animals:

  • És recomanable buscar un lloc tranquil i apartat on passar la revetlla amb els animals de companyia.
  • Si l’animal es vol amagar, procureu que trobi un lloc segur i còmode.
  • Servirà d’ajuda fer una passejada llarga abans de la revetlla perquè l’animal estigui més cansat durant la nit.
  • Abans d’administrar algun medicament tranquil·litzant, s’ha de consultar la clínica veterinària de referència sobre la conveniència del producte.

  Categories Benestar Animal, Espai públic , Parcs i Jardins, Medi ambient, Residus, Policia Municipal Tags ADF, Bombers, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, Sant Joan 2021