PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Febrer
2021

Dos nous cicles sobre la reflexió i la pràctica de la performance, a Ca l’Estruch

Comencen el 12 i el 26 de febrer, respectivament, a càrrec de l’àrea de les arts visuals i de la performance, NauEstruch

Dos nous cicles sobre la reflexió i la pràctica de la performance, a Ca l’Estruch

Nauestruch, l’àrea d’arts visuals i performance de Ca l’Estruch, arrenca aquest febrer un parell de cicles per inspirar artistes i públic al voltant de la reflexió i de la pràctica de la performance. Aquestes dues noves iniciatives s’afegeixen a les mostres regulars dels treballs dels artistes residents.

Es tracta, d’una banda, Una conferència performativa, com totes, un cicle de ponències des de les quals investigadores, curadores i artistes parlen del seu treball en relació amb els conceptes de cos, performance i performativitat. El títol del cicle anticipa ja una pregunta de base: quina és la diferència entre performàtic i performatiu? I també: són tots dos conceptes intercanviables? I allò més important: hi ha cap conferència que pugui ser qualificada com a performativa o totes les conferències ho són per naturalesa?

El cicle comptarà amb la participació de curadors, artistes i professors: d’Enric Puig (director de La Escocesa, centre d'arts visuals) el 12 de febrer; el col·lectiu Materic.org (un espai independent de creació i pedagogia radical, enfocat a les pràctiques performatives) el 12 de març; Núria Gómez (investigadora de cultura visual) el 30 d’abril, i Alexandra Laudo (comissària independent i membre fundadora de la plataforma Heroínas de la Cultura) el 14 de maig. 

D’altra banda, Dissonants és un projecte ideat per les comissàries del Màster en Art Digital de l'ESDi organitzat per Morgana Costa i Marco Tondello, que proposa exercicis performatius. A Dissonants s'exploren múltiples percepcions sensorials que defineixen les diferents realitats, tant temporals com espacials i virtuals, entre les quals fluctuen els nostres cossos. L'acció efímera i el seu registre permanent o el context actual i el virtual són alguns exemples de noves relacions d'esdevenir en una societat intervinguda per la tecnologia. 

Participen en aquest cicle de performances: Roger Aymerich (26 de febrer), Natalia Carminati (26 de març), Rubén Patiño i Kay Schuttel (9 d’abril), Valentina Alvarado Matos i Carlos Vázquez Méndez (28 de maig), Agustina Palazzo (11 de juny) i Txe Roimeser (12 de juliol).