PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2018

El 100% dels conductors i conductores de la TUS han rebut formació per millorar l’atenció a persones amb discapacitat

La formació s’ha completat per als 142 conductors i conductores

El 100% dels conductors i conductores de la TUS han rebut formació per millorar l’atenció a persones amb discapacitat

Els 142 conductors i conductores de la TUS han completat una formació, iniciada al novembre de 2017, per a la millora de l’atenció i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat. Aquesta acció formativa de l’Ajuntament de Sabadell, compta amb el finançament d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és promoure la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat i afavorir una atenció de qualitat a les persones amb diversitat funcional.

També s’han millorat les competències dels conductors i conductores sobre la diversitat funcional i l’accessibilitat i han practicat casos i exemples concrets, com la manipulació de cadires de rodes, tècniques i mètodes de comunicació amb discapacitats auditives i visuals per atendre-les millor i fer més accessible el servei d’autobús urbà.

Altres mesures adoptades en aquesta matèria són l’adaptació de la web i l’APP accessibles per a persones amb discapacitat visual, plataformes a les parades per facilitar l’accés al bus, seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda i instal·lació de doble rampa (manual i automàtica) per l’accés de les persones amb mobilitat reduïda en les darrers vehicles adquirits.

“Volem que a la nostra ciutat tots els treballadors que condueixen els nostres autobusos tinguin les millors competències per donar la millor atenció possible a les persones amb discapacitats, i aquesta formació els ha capacitat per ser més permeables a la diversitat i enfrontar-se millor les diverses situacions que es poden produir en el dia a dia del servei”

ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha assenyalat que

“per promoure les polítiques d’accessibilitat dels transports públics un dels factor més importants és que els conductors sàpiguen com ajudar els usuaris amb discapacitat i que aprenguin a treballar situacions concretes, com han fet amb aquesta formació”.

Francisco López, per la seva part, president de la TUS, afirma que “la valoració de la formació per part dels conductors i conductores ha estat molt positiva, tant pels continguts rebuts com pels casos pràctics treballats, que han contribuït a millorar l’atenció i la sensibilització davant de les persones amb dificultats per accedir a l’autobús”.