PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Febrer
2019

El Cementiri municipal ja disposa de 600 nous columbaris per a cendres

Des de 2016, s’han invertit prop de 550.000 euros per millorar l’equipament

El Cementiri municipal ja disposa de 600 nous columbaris per a cendres

Amb la construcció dels 600 nous columbaris per a cendres al Cementiri municipal, l’equipament s’ha adaptat a les necessitats actuals, superant una important mancança fins ara present, alhora que s’ha donat resposta a una reivindicació ciutadana. Els nous columbaris estan ubicats a les places dels Asteroides i de les Constel·lacions (300 a cada una) i la construcció forma part del conjunt d’actuacions que s’hi ha dut a terme, dins el Pla d’Inversions vigent fins al 2018, a càrrec de l’empresa concessionària. Des de 2016, a l’equipament municipal s’han invertit prop de 550.000 €.

Els columbaris, que començaran a comercialitzar-se les properes setmanes, posaran a l’abast de la ciutadania la possibilitat de dipositar les urnes de cendres al mateix Cementiri. Cada columbari tindrà un acabat de marbre blanc i una placa identificativa i podrà acollir fins a 4 urnes.

Avui, durant la visita a l’equipament municipal, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha remarcat que

“amb els columbaris, el Cementiri fa un nou pas en l’adaptació als temps actuals. Atès l’increment de les incineracions, és evident que l’equipament necessitava sepultures d’aquest tipus i els nous columbaris donen resposta a aquesta demanda. Al mateix temps, dins el Pla d’Inversions, s’han portat a terme altres accions com nous nínxols o la millora de les connexions entre les diferents zones. Un procés de millora global que continuarà endavant amb el nou Pla que ja estem treballant”.

Obertura del pas de Via Làctia per millorar la connexió interna

A més dels columbaris, darrerament al Cementiri municipal s’ha obert un nou pas a la zona de Via Làctia, que ha millorat la connexió interna entre el Cementiri Nou i el sector meridional. La mesura ha permès entendre l’equipament com un sol recinte, reordenar i millorar alguns accessos i millorar-ne la vigilància.

En el marc del pla d’inversions, des del 2016 s’han construït 110 nínxols nous a la zona de l’antiga carretera (entre el Cementiri Vell i el Nou) i s’ha pavimentat el Cementiri Vell (Sant Nicolau). D’altra banda, està en execució la rehabilitació de les cobertes dels grups de sepultures dels sectors de Sant Òscar, Sant Pere, Sant Pau, Sant Norbert, Sant Joan, Sant Nicodemus, Sant Otó i Sant Oriol.

Paral·lelament s’està treballant en el nou Pla d’Inversions, que es portarà properament al Ple de l’Ajuntament per aprovar-lo.