PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Novembre
2016

El Consell Assessor del Comerç i del Consum analitza els projectes en marxa en matèria de comerç

Es van tractar diferents temes d’actualitat en matèria de comerç

El Consell Assessor del Comerç i del Consum analitza els projectes en marxa en matèria de comerç

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació i regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez, ha presidit el Plenari del Consell Assessor del Comerç i del Consum, durant el qual es van tractar diferents temes d’actualitat en matèria de comerç, com és el cas de la tramitació de llicències d’activitat, la campanya de Nadal, el programa Re-empresa o la concessió de parades, entre d’altres qüestions.

Aquesta ha estat la segona sessió de treball d’aquest òrgan de participació sectorial en matèria de comerç, que va renovar la seva composició el passat mes de juliol.

En aquest sentit, Marisol Martínez, destaca que

s’està treballant per consolidar una oferta comercial competitiva i diversificada, dinamitzar el comerç urbà, promoure la interacció entre el comerç i la ciutat, així com el consum responsable i els drets i deures de qui consumeix. A més, estem avançant cap a una xarxa comercial innovadora, moderna i sostenible

La part inicial de la sessió va abordar el neguit dels comerciats pels canvis normatius que hi ha constantment i, sobretot, la dificultat d’interpretar la normativa envers la sol·licitud d’una llicència d’activitat. Per aquesta raó es va fer una explicació acurada del procediment que cal seguir en aquests casos i de l’assessorament municipal que poden trobar els comerciants.  

D’altra banda, es va parlar de la campanya de Nadal i de l’aposta per crear un relat únic de ciutat durant les festes de Nadal també des de l’àmbit del comerç.

També es va explicar el programa Re-empresa en el qual participa la Diputació de Barcelona i la patronal multisectorial CECOT i que és la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa per part de persones que desitgen fer créixer l’empresa sense passar per l’esforç de crear-la.

Altres temes que es van abordar durant la sessió plenària van ser la concessió de parades i locals buits als mercats municipals; els calendari de dies festius amb obertura comercial autoritzada; el projecte pilot del cens comercial provincial i de l’enquesta d’hàbits de compra i consum de la població de la demarcació de Barcelona per part de la Diputació de Barcelona, que ha de permetre una millor presa de decisions, una millor planificació i un major coneixement en el territori.

Finalment, en el marc del Consell es va explicar el projecte Centres urbans i comerç de les ciutats mitjanes catalanes iniciativa de la Fundació Comerç Ciutadà a la seu de Terrassa Centre, el qual es durà a terme pel Departament de Geografia de la UAB amb el fiançament de la Diputació de Barcelona.

Consell Assessor del Comerç i del Consum

En formen part del Consell Assessor del Comerç i del Consum prop de 25 membres entre els quals figuren els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Sabadell; les associacions de comerciants; els mercats municipals; els gremis d’empresaris que operen a la ciutat i a la comarca, així com representants dels sindicats UGT i Comissions Obreres. L’objectiu d’aquest òrgan de participació sectorial és estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers relatius a l’àmbit de comerç oferint un espai més d’influència ciutadana i de coresponsabilitat que enriqueixi la pràctica de l’administració i el govern local.