CA EN ES
 
           

CONSUM

14
Juliol
2016

Es presenten les línies estratègiques en matèria de comerç en el nou Consell Assessor del Comerç i del Consum

Aquesta setmana s’ha constituït el plenari d’aquest òrgan de participació sectorial.

Es presenten les línies estratègiques en matèria de comerç en el nou Consell Assessor del Comerç i del Consum

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació i regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez, ha explicat les línies estratègiques i els objectius marcats pel Govern municipal en matèria de comerç durant l’acte de constitució del Plenari del Consell Assessor del Comerç i del Consum, celebrat aquesta setmana. Aquesta ha estat la primera sessió de treball d’aquest òrgan de participació sectorial en matèria de comerç, que d’aquesta manera ha renovat la seva composició.

La part principal de la sessió es va dedicar a la presentació de les línies estratègiques de la política de comerç del nou govern que responen als reptes de d’assolir un comerç de qualitat i de proximitat, assegurant el comerç de necessitat als barris de la ciutat, un comerç competitiu que creï treball i riquesa, un comerç vertebrador de la ciutat i del territori, un comerç integrador i cohesionador, innovador, modern i sostenible i que formi part d’una estratègia més àmplia de promoció de la ciutat i de turisme. Es van explicar tots els projectes previstos per als propers anys, en els quals és imprescindible la participació dels propis comerciants i les seves associacions i gremis.

Marisol Martínez, va assenyalar en relació amb aquest àmbit que

Sabadell està treballant per dissenyar i planificar una política pública encaminada a un nou model comercial adaptat a la nostra ciutat. L’objectiu principal és impulsar el comerç com a font de riquesa i de creació de llocs de treballgarantint i preservant els drets del consumidor tot projectant la imatge i valors del dinamisme de Sabadell arreu

Entre els temes que es van abordar durant la sessió plenària destaca la presentació d’un mapa de consum responsable a la ciutat, així com les subvencions atorgades per part de la Diputació tant per reforçar l’atenció al Consumidor, com en matèria de Comerç i Mercats o per a la dinamització comercial i l’enllumenat nadalenc.

També es va posar sobre la taula la informació sobre el procés de concessió de les parades buides dels mercats Central, Creu Alta i Torre-romeu que s’aprovarà aquest mes de juliol per Junta de Govern i que té per objectiu incentivar la dinamització comercial dels mercats municipals introduint novetats importants en preus i condicions dels plecs.  

En aquest context, en el marc del Consell també es va apuntar la voluntat d’avançar en el Pacte Comarcal per la limitació de sòl comercial en la trama urbana no consolidada i també en la necessitat de fer un plantejament territorial i d’activitats que respongui a un model de comerç urbà sostenible i competitiu. La regidora va destacar que res del que fa qualsevol municipi comercialment deixa indiferent els seus municipis veïns. De fet, com més important és l’actuació comercial, major és l’impacte sobre el seu entorn. Per això, implantar un altre centre comercial perifèric comporta perills de desertització dels centres urbans de les ciutats que l’envolten. Les Administracions Públiques hem d’actuar en defensa del model comercial de proximitat, del comerç que crea ocupació i que transmet un elevat valor afegit als actes de compra dels consumidors

Finalment el Consell va acordar la creació de diverses taules de treball obertes als membres del Consell però també a altres entitats que hi vulguin assistir per treballar a fons diversos temes, entre altres la campanya de Nadal16-17, els mercats municipals, els mercats ambulants, les eines per planificar el comerç des del territori, etc.

Consell Assessor del Comerç i del Consum

En formen part del Consell Assessor del Comerç i del Consum prop de 25 membres entre els quals figuren els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Sabadell; les associacions de comerciants; els mercats municipals; els gremis d’empresaris que operen a la ciutat i a la comarca, així com representants dels sindicats UGT i Comissions Obreres.

L’objectiu d’aquest òrgan de participació sectorial és estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers relatius a l’àmbit de comerç oferint un espai més d’influència ciutadana i de coresponsabilitat que enriqueixi la pràctica de l’administració i el govern local.

Categories Comerç, Consum Tags comerç, Consell Assessor del Comerc, consum, promoció