PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  23
  Febrer
  2018

  El Consell de l’FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes enceta el seu segon any amb noves actuacions

  El Plenari del Consell s’ha celebrat aquesta setmana amb la participació de representants dels 14 municipis i dels agents socioeconòmics del territori

  El Consell de l’FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes enceta el seu segon any amb noves actuacions
  Sessió plenària del Consell de l'FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes

  El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes (CRiRC) enceta el seu segon any d’existència. Aquest espai supramunicipal i de col·laboració público-privada s’ha creat per donar resposta a la necessitat de promoció i divulgació de l’FP, el desenvolupament d’una estratègia local d’orientació i d’ocupació i la vinculació efectiva del sistema formatiu i el productiu.

  Durant la sessió plenària celebrada aquesta setmana, amb la presència de 40 persones, s’han acordat les actuacions que aquest òrgan promourà durant 2018. El pla de treball inclou noves mesures per continuar consolidant el funcionament i la projecció externa del Consell i desenvolupar els seus objectius estratègics.

  Actuacions 2018

  Entre les actuacions previstes per al 2018 destaca la celebració d’una nova edició de la Fira de l’FP a Fira Sabadell els dies 1, 2, 3 de març o l’adhesió al Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. Alhora s’abordarà la definició de l’estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic dels municipis del (CRiRC) amb la idea de continuar detectant i resolent les necessitats formatives de les empreses, entre d’altres coses.

  En paral·lel, també s’executaran accions per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrials vinculats al metall, logística i la indústria 4.0 presents en el territori de l’àmbit del CRiRC. Per millorar la inserció laboral de persones a l'atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada, es duran a terme actuacions que permetin l’augment de professionals qualificats, desvetllar vocacions industrials entre noves generacions o promoure l’equilibri de la representació femenina a la indústria.

  Segons el tinent d’alcalde regidor d'Educació, Joan Berlanga, “el Consell és un grup de força de cara a millorar, ampliar i posar en valor la Formació Professional i per a la Ocupació, així com la formació al llarg de la vida i les vies de millora de la qualificació professional”.

  Per la seva part el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, indica que “la riquesa del Consell resideix en el treball compartit entre regidories d’educació i promoció econòmica de diferents administracions i àmbits públics i privats, tret que el fa ser únic com a un espai de participació i col·laboració social i institucional”.

  Actualment està integrat per 14 municipis. En formen part representants dels ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; dels sindicats CCOO, UGT; del sector empresarial mitjançant la Cambra de Comerç de Sabadell, PIMEC, CIESC i el Centre Metal·lúrgic, i del Departament d’Ensenyament.

  Categories Formació Ocupacional, Economia i treball, Treball Tags Conca del Ripoll i Riera de Caldes, economia, Formació ocupacional, FP