PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Maig
2018

El programa de Cultura Emprenedora CUEME tanca el curs amb una trobada de l’alumnat participant

L’acte ha tingut lloc avui a la Fira Sabadell

El programa de Cultura Emprenedora CUEME tanca el curs amb una trobada de l’alumnat participant

Alumnat de les escoles Can Llong, Cifuentes, Arraona i Can Deu s’ha reunit aquest matí a la Fira Sabadell per tancar l’edició d’aquest curs del Programa de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), que a través de la creació de cooperatives vol acostar als infants els aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria. Durant la trobada de cloenda d’avui, els infants han participat en diferents jocs cooperatius, han fet balanç de la feina feta, han agraït la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i han lliurat una part dels beneficis obtinguts amb les 7 cooperatives creades durant el curs a les entitats socials que ells mateixos han escollit.

Impulsat per l’Ajuntament, en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el CUEME ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives. D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha constituït una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. I ho han fet tot decidint aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que han elaborat i comercialitzat a final de curs en una parada a l’entorn del Mercat Central de Sabadell. Les cooperatives creades aquest curs pels infants han estat Candoria, Paquito Membrillo, Kids Class, Merca10, Coopstar, Articoope i Craft SC.

A la trobada de cloenda d’avui hi han assistit l’alcalde, Maties Serracant; el diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet; el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro. Durant les intervencions institucionals, han felicitat els infants per la feina feta i han agraït la implicació de mestres, centres educatius, entitats i empreses que han col·laborat per fer possible el programa.

Referint-se a l’alumnat, l’alcalde ha destacat la capacitat per fer realitat una idea i perquè

del no-res hàgiu arribat a desenvolupar tot un projecte que alhora –amb les aportacions de les cooperatives dels infants a les entitats socials– és capaç d’ajudar altres organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida d’altres persones. Així la societat funciona i avança.

Per la seva part, adreçant-se també a l’alumnat, Joan Berlanga ha subratllat que 

amb aquest programa, heu pogut aprendre tres coses que són clau: a treballar en equip, a imaginar coses i desenvolupar un projecte i també a fer-lo possible.

Agraïments

La trobada d’avui ha inclòs, així mateix, un reconeixement als col·laboradors del projecte: la Casa d’Oficis d’Atenció a la Infància de Promoció Econòmica, a càrrec dels jocs cooperatius de la jornada d’avui; la Casa d’Oficis de Producció Multimèdia de Promoció Econòmica, que ha elaborat material audiovisual del projecte; l’alumnat de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, que hi ha col·laborat per treballar elements com la imatge i el logotip de cada cooperativa i les cooperatives Luika, Educació Eqüestre, Filigrana Produccions i Camper Diem, que han fet de padrins i han assessorat l’alumnat durant el procés de creació d’empreses.

Donacions

Els diners que cada cooperativa creada per l’alumnat ha obtingut amb la venda de productes s’han destinat a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder crear la cooperativa. Així mateix, un percentatge es destina a una entitat social, reforçant també, en aquest cas, el valor de la solidaritat. En aquesta edició, han rebut un donatiu Andi Down Sabadell, Una onada de petits somriures, Fundació Ànima, Associació Espanyola contra el Càncer, CIPO, Fundació Juegateràpia i Salut Mental Sabadell.