PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  30
  Gener
  2019

  El Servei Comunitari: una oportunitat perquè l’alumnat assoleixi nous coneixements per millorar l’entorn proper

  Ajuntament i CRP visiten una de les activitats del Servei Comunitari, en què estudiants de l’Institut Sabadell participen en un campionat de videoconsola amb residents al Centre Assistencial Mutuam La Creueta

  El Servei Comunitari: una oportunitat perquè l’alumnat assoleixi nous coneixements per millorar l’entorn proper

  Aquest 2018-2019, i per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa el portal del Servei Comunitari. El web s’adreça bàsicament als centres educatius i inclou més d’una trentena d’activitats impulsades per entitats i serveis municipals, mitjançant les quals l’alumnat desenvolupa el seu compromís cívic, per assolir diversos coneixements i aplicar-los després al seu entorn més proper, amb l’objectiu de millorar-lo. Amb el portal, es vol facilitar als centres la implementació del Servei Comunitari, que esdevindrà una activitat obligatòria per a l’alumnat de 3r o 4t d’ESO a partir del proper curs (2019-2020).

  En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, acompanyat per Ramon Nasarre, del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Sabadell-Sant Quirze del Vallès, han visitat aquesta tarda una de les propostes incloses al portal. Es tracta de Juguem, ens movem!, en la qual estudiants –en aquest cas de l’Institut Sabadell– participen en un campionat de videoconsola formant equip amb persones que viuen al Centre Assistencial Mutuam La Creueta. D’aquesta manera s’afavoreixen les relacions intergeneracionals i es contribueix a evitar situacions d’aïllament.

  Amb la proposta, l’alumnat pren part en 4 sessions, una per setmana, durant les quals grups mixtos formats per 2 alumnes i un resident es coneixen, entrenen i competeixen. Prèviament, al centre educatiu s’ha fet una tasca informativa i de preparació als estudiants, tant per part del professorat com per part del centre assistencial.

  Amb Juguem, ens movem!, els nois i noies treballen la intel·ligència emocional, aprenen a escoltar i valorar les persones grans i desenvolupen valors de solidaritat i convivència, al mateix temps que col·laboren perquè les persones grans assoleixin noves habilitats, en aquest cas relacionades amb les tecnologies. Amb tot, l’alumnat assoleix i referma competència educatives i alhora ofereix un servei a la comunitat.

  Per a Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació, amb el Servei Comunitari

  hem establert una col·laboració perquè alumnes de 3r i 4t d’ESO pugin fer unes hores de servei a la comunitat. En el cas d’avui, som en una residència de gent gran, on grans i petits juguen amb un joc de videoconsola. Es tracta d’una activitat en què tant els uns com els altres hi surten guanyant. És una experiència molt grata per a tothom i s’hi estableix una relació intergeneracional que si no fos en aquest espai segurament no es produiria.

  El portal del Servei Comunitari

  Les activitats del portal del Servei Comunitari volen facilitar que els centres de secundària puguin preparar millor el projecte pedagògic que va lligat al desenvolupament del Servei per tal que els estudiants puguin començar a realitzar-lo, fins i tot abans que aquest esdevingui obligatori. Els projectes del web es basen en la metodologia d’Aprenentatge Servei (ApS), amb què els joves adquireixen coneixements segons les necessitats existents en la seva realitat més propera i els apliquen en aquest mateix entorn, tot exercint com a ciutadans actius. 

  A partir de les propostes del portal, els equips de direcció dels centres educatius treballen un projecte pedagògic que han de presentar davant la Generalitat. En aquest camí, tant l’Ajuntament com l’administració de Catalunya –per mitjà del Centre Recursos Pedagògics (CRP)–, treballen per donar suport als centres: el CRP realitza la formació del professorat i la coordinació general del Servei Comunitari, mentre que l’Ajuntament actua com a promotor i pont amb les entitats i serveis municipals per facilitar propostes educatives en coordinació amb els diferents agents de la ciutat.

  Partint de la base que el Servei Comunitari es pot ubicar en qualsevol matèria o matèries del currículum, el catàleg de projectes del portal és molt variat i està dividit en 10 àmbits. Així mateix, hi ha 5 perfils de destinataris, és a dir, de col·lectius o espais que es beneficiarien de les accions desenvolupades per l’alumnat: col·lectius vulnerables; gent gran; infants i joves; públic en general, i Espai físic.

  Categories Educació Tags educació, ens movem!, Juguem, servei comunitari