PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Maig
2019

Els quatre museus de Sabadell exposen una ‘joia’ cadascun per celebrar el Dia Internacional dels Museus

El dissabte 18 de maig els quatre equipaments estaran oberts fins a la mitjanit

Els quatre museus de Sabadell exposen una ‘joia’ cadascun per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Per vuitè any consecutiu, els diferents museus de Sabadell s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es duu a terme anualment el 18 de maig, amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats gratuïtes, per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin visitar-los.

Cadascun dels museus participants ­– el Museu d’Història de Sabadell (MHS), el Museu d’Art de Sabadell (MAS), l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont– exposarà, a partir del dissabte 18, la Joia del Museu: una peça singular de la seva col·lecció, que es podrà visitar durant aquest cap de setmana. Alhora, hi haurà jornada de portes obertes per visitar les exposicions de cada institució.

Les Joies del Museu d’enguany:

  • La bicicleta del museu, al Museu d’Història de Sabadell
  • Art darrera el filat espinós. Josep Rosas i Gustau Vila, ‘Grapa’, al Museu d’Art de Sabadell (MAS)
  • Davantal d’Auxilio Social de la Josepa de Cambrils, a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell
  • Fòssil de l’esquirol volador ‘Miopetaurista neogrivensis’, al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Itinerari durant la Nit dels Museus i activitats familiars

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus se celebra, també el dissabte 18, la Nit dels Museus, durant la qual els museus obriran fins a la mitjanit. Aquesta iniciativa té com a objectiu acostar als museus un públic més jove, així com generar una xarxa europea al voltant d’aquest esdeveniment festiu. A Sabadell, a la Nit dels Museus –a les 18 i a les 21 h– es farà l’itinerari Quatre museus, quatre històries, un recorregut en el qual s’explicaran anècdotes i fets curiosos de cada institució, amb l’actor Pep Muñoz.

Finalment, el diumenge 19 de maig, entre les 11 i les 14 h, es farà una mostra de tallers familiars dels museus participants. Serà just davant del Museu d’Història, al carrer de Sant Antoni.