PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Novembre
2018

En marxa la tercera edició del 30 Plus, el programa de foment de l’ocupació de qualitat per a més grans de 30 anys en atur

Permet a les empreses rebre fins a 7.726,95 € per contractar persones d’aquest col·lectiu

En marxa la tercera edició del 30 Plus, el programa de foment de l’ocupació de qualitat per a més grans de 30 anys en atur

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa la tercera edició del programa 30 Plus, que pretén inserir laboralment persones desocupades de 30 anys i més proporcionant-los, entre altres recursos, formació i competències per ocupar un determinat lloc de treball. El programa permet rebre fins a un màxim de 7.726,95 € de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per contractar aquestes persones durant el període mínim de 6 mesos i màxim de 9.

La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes s’inicia aquesta setmana i finalitzarà l’1 d’agost de 2019.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

el 30 plus és una alternativa als contractes precaris i alhora una gran oportunitat per a moltes persones que queden fora del mercat laboral per diverses raons”.

En edicions anteriors el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones amb certificat de risc d’exclusió social, persones aturades de llarga durada, dones de més de 45 anys amb dificultats per conciliar vida familiar i laboral, entre altres.

D’altra banda, el 80% dels participants amb risc d’incorporar-se al mercat laboral de forma precària ho van fer amb contractes superiors als 6 mesos, una part de les quals va signar un contracte indefinit un cop finalitzat el primer contracte. Així, s’incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les plantilles persones d’un col·lectiu de la població per als quals no hi havia pràcticament ajudes per a la seva contractació, alhora que proporciona una solució alternativa a la precarietat laboral.

El primer pas és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir. Després es cerca la persona amb les competències adients. L’Ajuntament s’encarregarà del reclutament i la preselecció i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració.

Balanç de les dues primeres edicions

La 3a edició del programa 30 Plus està precedida per l’èxit de les anteriors. A la primera edició, 49 empreses s’hi van sumar i es van poder contractar 66 persones. A la segona, 57 empreses van incorporar a les seves plantilles 80 persones aturades. La previsió per a l’edició que just s’inicia ara és que 80 persones més puguin trobar feina. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal - Ministeri d’Ocupació, Migracions i Seguretat Social.