PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  11
  Desembre
  2014

  L’Ajuntament de Sabadell demana a la ciutadania que, pels efectes del vent, eviti de moment desplaçar-se al rodal, incloent l’entorn natural del riu Ripoll i les zones forestals del municipi

  Aquesta mateixa tarda, hi haurà una reunió de la Taula del Rodal per valorar la situació i proposar accions

  Sabadell promourà plans d’ocupació per a la neteja i arranjament de l’entorn natural afectat pel  vent

  Davant les conseqüències provocades pel vent, i per motius de seguretat, l’Ajuntament de Sabadell demana a la ciutadania que de moment eviti desplaçar-se al rodal, això és a tot l’entorn de la zona urbana, incloent-hi l’àmbit natural del riu Ripoll i les zones forestals i boscoses del municipi. Així ho ha expressat avui el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, que conjuntament amb el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, i el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, han fet balanç de la situació a la ciutat, tant l’àmbit urbà com el rodal, i han donat comptes de les accions impulsades en les darreres hores. Davant la situació, aquesta mateixa tarda, hi haurà una reunió de la Taula del Rodal per valorar i proposar accions a les zones forestals del territori, inclòs el Bosc de Can Deu, propietat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 BBVA. Mentrestant es continua treballant per restablir la normalitat al casc urbà.

  També durant la compareixença s’ha informat que, segons dades del Taulí (CSPT),  la Corporació Sanitària manté tres ingressos greus derivats de les ventades: dos d’ells, un adult i un infant, són derivats d’altres municipis i  una dona és de Sabadell. Segons les darreres informacions, estan a la Unitat de Cures Intensives, tot i que no es tem per la seva vida i evolucionen favorablement.

  Durant la compareixença, el tinent d’alcalde, Josep Ayuso, ha volgut expressar

  l’agraïment a tots els treballadors i treballadores dels diferents departaments municipals que, des del principi, han treballat de forma conjunta i coordinada i s’han mantingut al costat dels veïns i veïnes. També la dedicació de les empreses concessionàries de serveis públics, dels cossos d’emergència, entre els quals Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris, Protecció Civil, Bombers, els ADF i també agrair la predisposició de FECSA per trobar solucions a la manca de subministrament elèctric en algunes zones.

  Així mateix, Ayuso, ha demanat

  la comprensió de la ciutadania. Estem treballant des del primer moment i anirem fent totes les actuacions necessàries, sobre tot i per motius de seguretat recomanem als ciutadans i ciutadanes que evitin desplaçar-se al rodal.

  En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, ha explicat que al rodal

  hem prioritzat el treball en els camins per normalitzar les comunicacions i els accessos i hem convocat de forma urgent la Taula del Rodal. Ara com ara tenim els boscos plens de fusta a terra i això és un problema ara i d’aquí a uns mesos quan arribi el bon temps. Ara hem d’obrir camins, eliminar tots els elements de perill, netejar, treure la llenya del bosc, i començar a treballar en com es podrà reforestar i recuperar el territori d’aquest desastre natural que s’ha produït.

  Segons ha explicat Monge, zones com Can Deu, Can Casamada, Can Vilar i Can Torrent han quedat arrasades i altres zones tenen una afectació del 80 o 90%.

  Plans d’Ocupació

  Davant els efectes de les ventades, l’Ajuntament de Sabadell treballarà per destinar Plans d’Ocupació a l’arranjament del rodal. Així, l’administració local destinarà un dels plans d’ocupació previstos per al gener de 2015, i que consten de formació i contracte laboral, a l’actuació en aquest àmbit. Alhora ja s’ha posat en contacte amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per sol·licitar plans especials d’ocupació destinats a l’arranjament de l’entorn de Sabadell.

  Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat els contactes amb la Diputació de Barcelona per demanar suport per fer front als efectes que les ventades van produir a Sabadell. També demanarà una reunió extraordinària del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental per valorar la situació global a la comarca i perquè sigui el Consell Comarcal l’organisme qui coordini l’actuació al conjunt del territori, atesa l’experiència del Consell en circumstàncies similars.

  Treball des del primer moment

  Els diversos serveis municipals han treballat des del primer moment per atendre les situacions d’urgència al conjunt de la ciutat, tant zona urbana com rural, paliar els efectes de les ventades i fer costat als veïns i veïnes. Un cop passat l’episodi meteorològic s’ha continuat treballant al màxim per fer front a les conseqüències del vent i reduir les afectacions. Una tasca que continuarà endavant les properes setmanes.

  Segons ha explicat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i pel que fa als talls de llum,

  l’Ajuntament ha fet seguiment en tot moment de l’estat del subministrament elèctric al conjunt de la ciutat, fent gestions amb FECSA ENDESA per intentar agilitzar al màxim el restabliment de la llum a les zones afectades o la mobilització de generadors on no arribava el subministrament.

  Així, al barri del Poblenou es va restablir la tensió ahir al vespre. Mentrestant, les comunitats afectades de la zona de Can Deu disposen de subministrament gràcies a generadors i s’està treballant per restablir la normalitat a tots els habitatges afectats del carrer Estalvi a la Concòrdia i a la part baixa de Torre-romeu. A hores d’ara també es continua actuant per restablir la normalitat a la via pública.

  Categories Medi ambient, Transició Ecològica Tags medi ambient, sostenibilitat, Taula del Rodal, ventades