PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Juny
2019

L’Ajuntament edita les ponències de les Jornades del Nomenclàtor que van tenir lloc el 2018

Els extractes de les xerrades també es poden consultar en línia en el web del nomenclàtor i descarregar-los en format .pdf

L’Ajuntament edita les ponències de les Jornades del Nomenclàtor que van tenir lloc el 2018

L’Ajuntament ha publicat un llibret que recull els extractes de les ponències presentades a les Jornades del Nomenclàtor que el consistori va organitzar el 14 i 15 de setembre de 2018, al Casal Pere Quart.

El llibret consta d’un primer bloc: “El valor patrimonial del nomenclàtor”, amb textos de Salvador Cardús, Montserrat Duch i Vicenç Villatoro. El segon apartat porta per títol “La Llei de memòria històrica i el posicionament historiogràfic”, amb una ponència d’Oriol Dueñas sobre el memorial democràtic i tres comunicacions a càrrec de Josep Abad, Angelina Puig i Francesc Vilanova, que tenen en comú la visió història sobre la llista de carrers d’una població.

El tercer apartat duu per títol “El nomenclàtor a Sabadell” i inclou primer l’exemple de Terrassa, a càrrec de Jesús M. Romera, i el de Barcelona, a càrrec de Ricard Vinyes. I, seguidament, la reflexió sobre la necessitat de revisió del nomenclàtor a la nostra ciutat, amb les aportacions de Josep M. Benaul, de Jordi Serrano i de Josep Ache. Conclou la publicació el text de la relatora de les Jornades, Mercè Argemí, amb l’apartat “A títol de cloenda”.

Consulta en línia

Aquesta publicació, que duu per títol Jornades del nomenclàtor. Recull de textos, també es pot consultar en línia en el web del nomenclàtor, d’on els extractes de les ponències es poden descarregar en format .pdf. D’altra banda, el llibret es pot consultar a l’Arxiu Històric de Sabadell i a les biblioteques públiques de la ciutat.

Aquesta publicació s’ha distribuït entre els membres de la Taula de Nomenclàtor, formada per diferents entitats de la ciutat: Fundació Bosch i Cardellach, Òmnium Cultural, Sabadell per la República, Centro Cultural de Torre-romeu, UES, Universitat Popular de Sabadell i CCOO-Vallès Occidental i l’Amical de Mauthausen.