PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Octubre
2020

L’Ajuntament facilitarà que a les terrasses de bars i restaurants es puguin instal·lar sistemes de tancament parcial i de climatització per oferir més confort als clients durant els mesos més freds

El govern municipal ha demanat a la Generalitat que es revisin les restriccions que s’apliquen als centres d’estètica

L’Ajuntament facilitarà que a les terrasses de bars i restaurants es puguin instal·lar sistemes de tancament parcial i de climatització per oferir més confort als clients durant els mesos més freds

L’Ajuntament flexibilitzarà els criteris i, dins el possible, agilitarà els processos perquè els propietaris de bars i restaurants que ho desitgin puguin ubicar sistemes de tancament parcial i de calefacció de les terrasses i d’aquesta manera oferir més confort als clients durant els mesos de tardor i d’hivern. La mesura, que seria efectiva un cop els bars i restaurants puguin reobrir, s’articularà amb l’objectiu d’oferir un suport més a aquest sector econòmic, que està patint de forma especialment greu la situació derivada de la COVID-19. Així mateix, des del govern municipal s’ha contactat amb la Generalitat per demanar que es revisin les restriccions que actualment s’apliquen als centres d’estètica.

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“evidentment ens preocupa molt la situació sanitària però també la situació econòmica en què queda la ciutat”,

sobre tot en sectors que estan patint especialment les conseqüències de la pandèmia.  Per això, en el cas de la restauració,

“estem treballant de forma molt intensa per, quan puguin tornar a obrir, facilitar les mesures que ens han funcionat durant l’estiu, sobre tot a les terrasses. A l’hivern fa fred i necessitem que aquestes terrasses es puguin tancar una mica i poder posar sistemes de climatització. Per això estem treballant per facilitar que es puguin semitancar i continuar endavant amb la seva activitat en les millors condicions”.

En aquest sentit, l’Ajuntament autoritzarà la col·locació d’elements com paravents i estufes que permetin comptar amb espais de terrassa durant aquesta temporada d’hivern. La mesura ja ha estat comunicada al Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de Sabadell i durant els propers dies es farà arribar la informació pertinent tant al Gremi com als establiments de restauració, juntament amb els canals de tramitació que s’establiran a tal efecte.

El conjunt d’accions atendran en tot moment les directrius establertes a l’entorn d’emergències associades a malalties transmissibles emergents. Així, els tancaments permesos hauran de ser només laterals, de manera que l’espai de terrassa no podrà ser tancat totalment. La implementació d’elements haurà de garantir el màxim possible de ventilació.

La nova mesura es suma a altres accions de suport al sector anunciades els darrers dies com la decisió de no cobrar als bars i restaurants la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats i l’aplicació de bonificacions de fins al 75% en aquesta taxa en el moment que puguin reobrir si la reobertura comporta limitacions d’espai o d’ocupació. La bonificació s’aplicaria segons la situació en què quedi cada terrassa. També està previst estendre les mesures de suport a aquest col·lectiu durant el proper any.

Centres d’estètica

Pel que fa a les empreses d’estètica, l’alcaldessa ha explicat que

“ens hem posat en contacte amb la Generalitat. Entenem que s’han de posar mesures perquè la situació de contagis no vagi a més, però pel que fa al sector de les estètiques es podrien revisar algunes d’aquestes mesures perquè és un àmbit on es posen mascaretes i hi ha mesures de seguretat”.

Amb tot plegat, l’Ajuntament continua endavant amb les diferents accions per contribuir a combatre la pandèmia des del punt de vista sanitari, però alhora donar sortides als diferents sectors perquè l’activitat econòmica pugui continuar endavant.