PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
abril
2020

L’Ajuntament inicia contactes amb companyies telefòniques per facilitar tablets amb connexió a alumnat i contribuir així a evitar la bretxa digital

L’Ajuntament inicia contactes amb companyies telefòniques per facilitar tablets amb connexió a alumnat i contribuir així a evitar la bretxa digital

Amb l’objectiu de contribuir a evitar la bretxa digital entre l’alumnat de la ciutat, l’Ajuntament ja ha iniciat els contactes amb companyies telefòniques per tal d’avançar en el projecte que permetrà facilitar tablets amb connexió als infants i joves que ho precisin. Segons les dades de què es disposa, en una primera fase l’administració autonòmica facilitarà a Sabadell un total de 1.117 dispositius. Ara com ara els serveis municipals estan parlant amb els centres escolars per conèixer les necessitats reals i situació de l’alumnat. Un cop es disposi de tota la informació, l’Ajuntament destinarà recursos del fons de contingència per adquirir, dins les possibilitats pressupostàries, els dispositius que faltin així com per facilitar la connexió. D’aquesta manera es complementarà l’aportació que faci la Generalitat, que és l’administració que té les competències en l’àmbit educatiu.

Aquesta és una de les principals novetats del dia pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus.

1. Encara dins l’àmbit educatiu i donant resposta a una demanda de l’Ajuntament, la Generalitat ha comunicat al consistori que autoritzarà als directors/es dels centres educatius que ho demanin perquè puguin accedir a les escoles i agafar material escolar amb l’objectiu de facilitar-lo a aquells alumnes que no en tinguin ni tampoc possibilitats d’adquirir-lo.

2. Avui ha continuat la distribució de 70.000 mascaretes a les estacions de Renfe, Ferrocarril i autobús de la ciutat que està portant a terme personal i voluntariat de Creu Roja i Protecció Civil, comptant amb el suport de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. Avui se n’han lliurat 6.020 unitats.

3. Demà dijous, divendres i dissabte es portaran a terme jornades de donació de sang a l’antic mercat de Sant Joan. És totalment recomanable reservar hora des del web www.donarsang.gencat.cat per evitar cues.

4. Reducció del cànon de l’aigua durant l’estat d’alarma. En el marc de la situació generada pel coronavirus, l’Agència Catalana de l’Aigua aplica una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. Aquesta mesura també s’ha fet efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques.

Així mateix, per als col·lectius més vulnerables que ja actualment són beneficiaris del cànon social zero en el primer tram (o aquells que hi puguin entrar com a conseqüència de la situació), s’amplia la gratuïtat del cànon social a la resta de trams en el cas que el seu consum es situï per sobre del primer tram.

En aquest marc, la Companyia Aigües Sabadell ha incorporat aquestes bonificacions per tal que, de forma automàtica, s’apliquin als rebuts de l’aigua dels mesos d’abril i maig. D’aquesta manera, ni la ciutadania ni les empreses hauran de fer cap gestió addicional.

5. Des de diumenge 15 de març i fins ahir dimarts, la Policia Municipal ha interposat 1.240 denuncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.