PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
abril
2020

L’Ajuntament complementarà l’oferta de dispositius telemàtics del Departament d’Educació per evitar la bretxa digital a les escoles

L’Ajuntament complementarà l’oferta de dispositius telemàtics del Departament d’Educació per evitar la bretxa digital a les escoles

L’Ajuntament ha iniciat avui una ronda de trucades als equips directius de les escoles de primària per conèixer el seu pla de treball i també per interessar-se per les seves necessitats. En aquest marc, es vol conèixer si hi ha o no alumnat amb dificultats per connectar-se i poder fer un seguiment virtual del curs. En aquests casos, i quan aquesta necessitat no estigui coberta per la Generalitat, l’Ajuntament facilitarà les tablets i també la connexió. Aquesta és una de les principals novetats del dia pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus.

1. Les accions de l’Ajuntament per facilitar la connectivitat de l’alumnat complementarà el pla de la Generalitat com a administració competent en aquest àmbit, que ha anunciat que aquesta setmana iniciarà la distribució a tot el territori de 22.000 dispositius amb connexió als alumnes que no en tenen. Uns dispositius que seran reconfigurats i que els nois i noies rebran a partir del dia 20. En aquesta primera onada, es prioritza l’alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga títol acreditatiu a l’alumne. 


Com a complement a aquest Pla, i tan aviat com la Generalitat especifiqui quines necessitats cobrirà a Sabadell, l’Ajuntament habilitarà un mecanisme per adquirir els dispositius que faltin i complementar, dins les possibilitat pressupostàries, les accions de l’administració autonòmica. Des de l’Ajuntament es vol evitar així que s’augmenti la bretxa digital. 


2. Pel que fa material escolar, l’Ajuntament demanarà al Departament d’Educació packs de material escolar per als alumnes que no en tenen. També es demanarà autorització per accedir als centres educatius i agafar material per tal de destinar-lo a infants que no tenen possibilitat de comprar-ne, tot garantint d’aquesta manera que tothom segueixi el curs escolar en condicions d’equitat. 


3. En un altre àmbit i coincidint amb el retorn a la feina de sectors no essencials, avui Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha reprès el 60% de la freqüència habitual en els seus itineraris. 


4. Així mateix, coincidint amb la nova situació, personal i voluntariat de la Creu Roja i Protecció Civil han iniciat la distribució de 70.000 mascaretes a les estacions de Renfe, Ferrocarril de la Generalitat i autobús de la ciutat, amb el suport de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. 


5. L’Ajuntament avisa els veïns i veïnes que alimentar els ànecs i altres animals del parc de Catalunya pot comportar riscos per a la salut dels mateixos animals, com també per al seu ecosistema. Cal recordar que aquests animals disposen d’aliments naturals al seu entorn, s’alimenten de manera autònoma i es fa seguiment del seu estat des del servei municipal de Parcs i Jardins. En aquest sentit, el pa els pot provocar disfuncions o una sobrealimentació, a més de provocar que esdevinguin sedentaris o que les cries no aprenguin mecanismes de supervivència que per la seva naturalesa haurien d’adquirir. Així mateix, les restes de pa poden generar desequilibris en altres espècies de la fauna i flora del parc, posant en risc tot l’hàbitat. És per això que, tot i agrair la bona voluntat, l’Ajuntament demana a la ciutadania que s’abstingui de donar pa o altres aliments als animals del parc. 


6. Des del diumenge 15 de març i fins ahir dilluns, la Policia Municipal ha interposat 1.217 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.


El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.