PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Març
2018

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ha fet el primer any 1.400 atencions i ha donat suport a la creació de 8 empreses

L’Ajuntament de Sabadell és una de les entitats promotores d’aquesta iniciativa

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ha fet  el primer any 1.400 atencions i ha donat suport a la creació de 8 empreses

Durant el seu primer any d’existència l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ha fet al voltant de 1.400 atencions, entre totes les actuacions. Entre els objectius assolits destaca el suport a la creació de 8 empreses d’economia social i cooperativa. Alhora s’ha facilitat la inserció a 59 persones en empreses cooperatives.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

passat un any, el balanç és força positiu i desitgem continuar amb aquesta tendència un any més. Per exemple, segons les enquestes de satisfacció de les activitats formatives desenvolupades des de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental el 95,3% de les persones les valoren de forma positiva

El desenvolupament de l’economia social i cooperativa a la comarca compta des fa un any amb l’Ateneu Cooperatiu com a un dels seus motors impulsors. A partir de l’aliança de diversos actors públics i privats i de l’impuls de la Generalitat es va crear aquesta iniciativa amb l’objectiu de ser un espai de referència al territori per enfortir l’economia social i cooperativa i afavorir la creació d’empreses en aquest àmbit que alhora generessin llocs de treball.

L’Ateneu Cooperatiu actua com a centre de proximitat situat a l’edifici municipal   Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236). Les activitats més assenyalades han estat l’atenció al públic en general i l’acompanyament a les iniciatives proposades, la formació a demanda de les entitats atenent les seves necessitats i per a prescriptors especialitzats, i les formacions per a alumnes de l’etapa obligatòria, postobligatòria i universitària.

S’ha fet, a més, una diagnosi de l’economia social del territori per detectar-ne les millors bones pràctiques i s’han promogut accions per enfortir les xarxes existents, com ara fires d’economia solidària, jornades i dinàmiques d’intercooperació, entre altres.

Línies d’actuació previstes durant 2018

L’Ateneu Cooperatiu disposa aquest any d’una subvenció de més de 220 mil euros atorgada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Com a novetat en la seva tasca, durant el 2018 s’impulsarà la creació del segell per a gestories cooperadores, que han fet la formació especialitzada per a assessorar projectes de l’economia social.

D’altra banda, es preveu la posada en marxa de la COOPERADORA. Es tracta d’un projecte híbrid de formació i acompanyament integral per proporcionar eines de treball adequades a les persones interessades en conèixer, emprendre, transformar o consolidar empreses de l’economia social, solidària i cooperativa, en l’àmbit territorial del Vallès Occidental. La idea és que sigui una eina adaptable que permeti que les persones o projectes participants rebin allò que necessitin, sigui quina sigui la fase del procés de creació de la empresa en la que estiguin.

Membres de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental

Aquest espai és un dels 14 ateneus cooperatius que s’han creat a Catalunya en el marc del programa Aracoop, a partir d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental està impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la unió de les Xarxes locals d’Economia Social i Solidària (XES) de la comarca, representades per quatre entitats de l’economia social i cooperativa, com l’Associació Can Capablanca de Sabadell, la cooperativa L’Eina i Sprintcoop de Terrassa i la cooperativa Doble Via de Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament de Sabadell, que va encapçalar la candidatura, n’exerceix la coordinació.