PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Febrer
2018

L’Escola Joaquim Blume s’incorpora com a centre Magnet per desenvolupar un projecte innovador en matemàtiques

L’objectiu és fomentar aliances entre escoles i institucions de referència per afavorir l’èxit educatiu i consolidar les escoles com a referents a la seva zona

L’Escola Joaquim Blume s’incorpora com a centre Magnet per desenvolupar un projecte innovador en matemàtiques

El programa Magnet: Aliances per a l’èxit educatiu compta amb un nou representant a Sabadell. Es tracta de l’Escola Joaquim Blume, que a partir d’aquest curs –i durant quatre anys– desenvoluparà un projecte educatiu innovador, amb les matemàtiques com a protagonistes. Per assolir l’objectiu, comptarà amb l’estreta col·laboració i suport del Centre de Recerca Matemàtica (CRM) de la UAB.

Tot plegat permetrà consolidar un projecte que potenciï l’equitat i l’èxit educatiu de l’alumnat de l’escola i que consolidi el centre com a escola de referència al seu entorn més immediat.

Impulsat per la Fundació Jaume Bofill i en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, el programa Magnet: Aliances per a l’èxit educatiu té com a objectiu acompanyar escoles i instituts en el desenvolupament d'un projecte en aliança amb una institució referent en un àmbit de coneixement, per tal de reduir la segregació escolar i treballar per l'èxit educatiu i l'equitat entre l’alumnat. Es tracta d’afavorir propostes innovadores i de qualitat, amb un alt valor educatiu i que consolidin, així mateix, l’atractiu i el magnetisme que l’escola que les desenvolupa té de cara a les famílies i la comunitat educativa de la seva zona.

En aquest sentit, el fet d’incorporar-se com a centre Magnet ha de permetre que l’escola desenvolupi durant quatre anys un projecte educatiu a l’entorn de les matemàtiques, que impregni tot el centre i que s’apliqui en diferents graus però de manera transversal al conjunt dels aprenentatges impartits. Un programa que desperti l’interès de l’alumnat, de les famílies actualment vinculades al centre, de les que s’hi incorporin els propers anys, com també del conjunt de la comunitat educativa. Tot plegat, amb l’assessorament de la mestra i pedagoga Mariona Monterde, el coordinador de la formació del Magnet, David Vilalta, i l’equip d’investigadors del Centre de Recerca Matemàtica. L’Ajuntament també dona suport al projecte.

A hores d’ara, ja s’ha iniciat la reflexió col·lectiva i l’intercanvi d’experiències entre el claustre del Joaquim Blume i el CRM, com a punt de partida per preparar activitats conjuntes.

El programa Magnet està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units d’Amèrica, que funcionen des dels anys 1970, i s’ha pilotat durant 4 anys en 7 centres educatius de Catalunya –un dels quals l’Escola Samuntada de Sabadell, en col·laboració amb l’ICP Miquel Crusafont–. Un cop finalitzada la fase pilot, s’ha començat una etapa de creixement del programa amb 15 centres educatius més aquest curs, entre els quals l’Escola Joaquim Blume.

Portes obertes

En el marc de les portes obertes que els centres educatius de la ciutat duen a terme abans del període de preinscripció, l’escola Joaquim Blume farà la jornada de portes obertes l’1 de març, a la tarda. Durant la jornada es podran visitar els espais de l’escola i veure algunes de les activitats que s’hi desenvolupen, com robòtica, aula de llum, ràdio i matemàtica manipulativa. Així mateix, l’alumnat de 6è oferirà als assistents una Hora del conte. També durant la jornada, les famílies podran rebre més informació sobre com s’està desenvolupant el projecte Magnet al centre.