CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  07
  Novembre
  2018

  L’estratègia municipal de resposta a l’emergència social, protagonista en el Segon Congrés de Pobresa Energètica

  8 i 9 de novembre, a les cotxeres de Sants de Barcelona

  L’estratègia municipal de resposta a l’emergència social, protagonista en el Segon Congrés de Pobresa Energètica

  El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, en representació de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, participarà demà dijous a la Taula Inaugural del Segon Congrés Català de Pobresa Energètica, que tindrà lloc a les Cotxeres de Sants de Barcelona, els dies 8 i 9 de novembre.

  Aquest fòrum vol ser un espai on s’hi exposin les estratègies que des de l’àmbit local es desenvolupen per trobar respostes i solucions a les causes que agreugen la pobresa energètica a Catalunya. Barcelona pren el relleu de Sabadell, ciutat organitzadora del primer congrés. Està organitzat pels ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l’AMB, les dues entitats municipalistes (AMC i FMC), la Taula del Tercer Sector, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’entitat Ecoserveis.

  Gabriel Fernàndez intervindrà en aquesta conversa, demà, a les 9:45, a l’auditori de les Cotxeres, moderada pel periodista Andreu Missé, on també hi participaran Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Meritxell Budó, vicepresidenta de la Diputació i Presidenta delegada de l’Àrea d’Atenció a les Persones; Àlex Pastor, alcalde de Badalona; David Saldoni president de l’AMC i alcalde de Sallent; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i presidenta de l’Àmbit de Drets Socials de la FMC; Jaume Collboni, vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB; Francina Alsina, presidenta de la taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i Marta Garcia, presidenta d’Ecoserveis

  No serà l’única presència local al fòrum. Demà dijous, a partir de les 15:30 h, a la Sala d’Exposicions de les Cotxeres, personal tècnic municipal exposarà l’experiència municipal en l’aplicació del projecte d’intervenció d’agents energètics a la llar. El projecte pretén aconseguir el compromís i l’apoderament de les persones usuàries –amb acompanyament i suport municipal- per adoptar nous hàbits en la utilització de l’energia a la seva llar, alhora que es permet conèixer l’estat de les llars per implementar mesures correctores i millores d’eficiència energètica.

  L’aplicació de la llei 24/2015

  D’altra banda, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, explicarà l’experiència a Sabadell de l’aplicació de la llei 24/2015. Fernàndez farà la seva ponència el divendres, 9 de novembre, a les 11:30, a la Sala Som Energia, de les Cotxeres. En aquesta mateixa sessió els ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma explicaran com apliquen la normativa als seus respectius municipis.

                        

  Sabadell és un dels municipis capdavanters en l’aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Pioner en l’aplicació dels procediments sancionadors a les companyies subministradores per mala praxi, ha imposat sancions per un import total de de més de 140.000 euros, per casos que afectaven prop de 200 famílies.

  L’Ajuntament actua seguint una estratègia d’intervenció per garantir els drets energètics de la població. Entre altres accions, es tramiten els informes d’exclusió residencial (n’ha fet més de 2.000); actua en cas d’emergència per tall de subministraments; ha acordat amb el Gremi d’Instal·ladors la col·laboració en les despeses per poder disposar d’elements de seguretat a les llars de persones afectades per l’accés als drets energètics; o participa de projectes com ara la cooperació de comunitats veïnals per lluitar contra la pobresa energètica o l’impuls del Banc d’energia de Sabadell.

  Aquesta estratègia s’emmarca en una política pública proactiva cap a la defensa dels drets energètics i d’habitatge dels residents de la nostra ciutat i un canvi de model energètic i transformació social. Sabadell va ser la ciutat impulsora i seu de la 1a edició del Congrés Català de Pobresa Energètica al novembre de 2016.

  Categories Habitatge, Serveis socials, Urbanisme i Habitatge Tags Congrés Pobresa Energètica, Llei 24_2015, pobresa energètica