PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Febrer
2022

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat presenta un Pla de Formació adaptat a les necessitats de les entitats

El Pla de Formació per a Entitats i Persones Voluntàries d’enguany amplia l’oferta de cursos i tallers i diversifica les temàtiques, la metodologia i els horaris

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat presenta un Pla de Formació adaptat a les necessitats de les entitats

Des de l’any 2018, l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell ofereix una programació estable de cursos i tallers adreçats a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat, a les persones voluntàries i a tota la ciutadania que estigui interessada a fer voluntariat.

Per tal de millorar la qualitat del Pla i adaptar-lo al màxim possible a les necessitats de les entitats, el passat mes de desembre es va fer arribar una enquesta a totes les entitats de la ciutat amb l’objectiu de conèixer en quines temàtiques necessitaven aprofundir i adquirir coneixements per millorar la gestió de l’entitat i es va aprofitar també per demanar-los preferències en la modalitat (presencial o en línia), franges horàries i durada de les sessions.

L’enquesta es va centrar en una bateria de propostes formatives englobades en sis blocs temàtics: Aspectes legals de les entitats; Comptabilitat i Fiscalitat; Finançament; Comunicació; Estratègia i Gestió i Participació i Acció comunitària. Hi van respondre 98 entitats: associacions, fundacions, federacions, clubs esportius i cooperatives d’economia social i solidàries, i a partir dels resultats obtinguts s’ha adaptat l’oferta formativa a les seves preferències i necessitats.

De cada bloc temàtic es proposen les formacions més demandades i perquè hi puguin accedir el màxim de persones de les entitats, per primera vegada s’ofereixen cursos i tallers en horari de matí, tarda i vespre. Els formats de les formacions són diversos i adaptables, s’han programat cursos de llarga durada com ara el de gestió integral o el d’obligacions fiscals, i tallers i xerrades, presencials o en línia, amb una durada d’entre 2 h i 2 hores i mitja cada sessió.

Les demandes formatives derivades de l’enquesta, que aquest any no s’han pogut cobrir, es tindran en compte per incorporar-les al Pla de Formació 2023.

El Pla d’enguany ofereix 14 accions formatives adreçades a entitats, 4 adreçades a persones voluntàries i 2 tallers per a coordinadors i coordinadores d’equips de voluntariat.

La formació per a entitats ofereix coneixements teòrics i pràctics i està orientada a proporcionar eines i estratègies per aprofundir en la millora dels diferents aspectes del funcionament d’una associació, des de l’àmbit més legal i de la pròpia gestió, com des del més estratègic, així com el vinculat al desenvolupament de les activitats i a la gestió de la base social i formes de funcionament.

La formació adreçada a les persones voluntàries pretén proporcionar coneixements i eines  per a millorar les habilitats i la relació amb les persones usuàries de les entitats.

Com a novetat d’aquest any s’han incorporat dos tallers per a coordinadors i coordinadores de grups de voluntariat, com a suport per a millorar la motivació i la gestió d’equips.

Enguany s’ha editat el llibret “Pla de Formació per a Entitats i Persones Voluntàries 2022”, que inclou la formació sectorial programada per altres departaments municipals com Esports i Acció Social.

Balanç del Pla de Formació 2021

L’any 2021 es van oferir un total de 17 accions formatives, en les que hi van participar 348 persones.

D’aquestes 17 propostes, 13 estaven adreçades a entitats i 4 a persones voluntàries. Als cursos i tallers adreçats a entitats hi van assistir 250 persones, procedents de 198 entitats de la ciutat. Als 4 cursos adreçats a voluntaris i voluntàries hi van participar 98 persones.

Consulteu la programació de cursos i tallers en aquest enllaç.