PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Març
2018

La 2a edició de la Fira de la Formació Professional obre portes amb gran èxit de públic i propostes

Amb 3.800 inscripcions, presència de 25 centres de formació de 7 municipis, 35 empreses i diversos gremis i associacions professionals

 

La Fira de la Formació Professional ha obert portes aquest matí a la Fira Sabadell amb gran afluència de públic, que ha pogut gaudir de les múltiples propostes del certamen. S’iniciava així la primera de les tres jornades d’una Fira que avui, demà i dissabte comptarà amb xerrades de 21 famílies professionals d’una vuitantena de cicles formatius associats; xerrades d’interès general dins l’àmbit formatiu i professional; un espai d’exposició amb presència de centres de formació; punts d’orientació personalitzada sobre sortides formatives i laborals; zona de trobada amb empreses i gremis professionals del territori, i un espai de projectes singulars, on els centres exposen des de pràctiques de gran format a experiències de participació en premis o projectes innovadors. Tot plegat adreçat a diferents públics i d’accés gratuït.

Entre les xifres, a hores d’ara el certamen suma 3.800 inscripcions i a la Fira participaran 25 centres de formació de 7 municipis, 35 empreses i diversos gremis i associacions professionals. A més de centres de Sabadell, hi són presents centres de Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Ripollet, Cerdanyola i Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest matí, s’ha fet una visita institucional al certamen, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, acompanyat de diversos alcaldes i alcaldesses i representants dels municipis que integren el Consell de l’FP i de l’Ocupació de la Conca del Ripoll i Riera de Caldes; el diputat delegat d’Educació a la Diputació de Barcelona, Rafael Homet; representants del Servei d’Ocupació de Catalunya, dels centres educatius, gremis, associacions professionals, empreses i entitats.

Tal com ha comentat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, “les transicions educatives són un moment clau en l’èxit educatiu dels joves. Per això, estem molt satisfets d’haver creat aquest espai per donar suport a nois i noies en un moment en què han de prendre decisions sobre el seu futur educatiu i laboral, potenciant especialment l’àmbit de la formació professional”.

I és l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, però també estudiants d’escoles d’adults són una bona part del públic al qual va destinada la Fira. I, és en aquest sentit, que Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa ha destacat el fet “que la Fira compti amb un servei d’orientació personalitzada per donar suport als i les joves i proporcionar-los tota la informació que els faciliti la presa de decisions”.

Tot i això, el certamen s’adreça també a un ventall molt ampli de col·lectius, com ara mares, pares i famílies, per fer-los més fàcil l’acompanyament als fills i filles en el seu itinerari educatiu i laboral; treballadors/es ocupats o desocupats amb necessitats de millora de la qualificació professional, d’acreditació de l’experiència o planificació d’una carrera professional; professionals de l’educació i persones que vulguin conèixer les demandes del mercat de treball de la mà de les pròpies empreses, associacions professionals i gremis, entre altres col·lectius.

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, ha afirmat que “estem molt satisfets d’haver consolidat la Fira de la Formació Professional amb aquesta segona edició, en què a més comptem amb la implicació del territori a través del Consell de l’FP i de l’Ocupació de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes. La Fira de la Formació Professional és ja un esdeveniment de referència al conjunt de la comarca”.

Dissabte, jornada de les famílies

A més de les xerrades sobre les famílies professionals i cicles formatius, la Fira oferirà xerrades d’interès general, bona part de les quals es concentren en la jornada de dissabte, en un dia especialment adreçat a les famílies i on es tractaran temes com per exemple com ajudar els fills/filles o com formar-se a l’estranger, entre altres. Les inscripcions continuen obertes.

La Fira de la Formació Professional és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, que té el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll - Riera de Caldes.